Friday , April 19 2024

Becali a scos asul din maneca in conflictul cu Armata. Ce document a prezentat

becali

Gigi Becali a sustinut, marti, o conferinta de presa, in care a prezentat un document despre care spune ca demonstreaza ca are dreptate in conflictul cu Clubul Sportiv al Armatei, ce a inceput in urma cu aproximativ un an.

Becali a venit la conferinta de presa cu statutul societatii pe care o conduce, in care se arata ca echipa lui detine palmaresul si traditia Stelei.

“Ei spun ca vor retrogradarea si ca palmaresul face parte exclusiva din CSA. Eu vin si spun acum asa: Avem statutul FC Steaua Bucuresti, care ‘continua activitatea sportiva de performanta al CSA Steaua si preia in intregime traditiile glorioase ale acestora’. Mai este gloria la ei? Mai este palmaresul la ei? Puneti mana si cititi aici! Cum sa fie palmaresul la Armata?”, a spus Becali.

El a mentionat ca Steaua a pierdut doar emblema clubului, de care nu depinde insa palmaresul si traditia.

“Cel mai important lucru este aici: AFC Steaua Bucuresti are ca atribute de identificare: insigna, steag, emblema, CIM propriu aprobate prin Adunarea Generala. Asta inseamna ca aceasta entitate isi face emblema proprie. Cu alte cuvinte, mi-am infiintat o societate de fotbal si-mi fac emblema mea. Nu sunt obligat sa tin emblema lor. Eu, FC Steaua, imi fac insigna mea. Ca am facut-o pe aia (cea pierduta – n.red.), asa a fost sa fie. Puteam sa fac altceva. Emblema nu atrage dupa ea traditia si palmaresul. ICCJ a vorbit doar despre emblema, nimic despre celelalte lucruri”, a mai spus Becali.

Apoi, Becali a precizat ca si-a respectat toate obligatiile facute cu CSA Steaua, in momentul preluarii echipei.

“AFC Steaua Bucuresti face o conventie si spune ca se preiau toate datoriile. Am luat datoriile si le-am platit, am stins si m-am tinut de cuvant cu tot ce era in conventie”, a completat el.

Omul de afaceri a venit la conferinta de presa si cu caseta video a Adunarii Generale in care a preluat Steaua de la Clubul Sportiv al Armatei, mentionand ca oamenii care ii cer acum echipa inapoi au votat pentru la acel moment.

“In acea Adunare Generala am aprobat infiintarea FC Steaua SA, cea de astazi. Comandantul CSA Steaua, Rosu, Boroi, vicepresedinte, si toata conducerea CSA a aprobat tot in unanimitate. Erau 62 de membri care au aprobat. Sunt filmati pe caseta. Aici am spus ca Societatea FC Steau Bucuresti SA va prelua fara nicio alta formalitate locul din Divizia A, subrobandu-se in toate drepturile asociatiei. Adica am preluat traditie, palmares, tot”, a sustinut Becali.

Armata a solicitat, in urma cu cateva zile, desfiintarea echipei lui Becali intrucat aceasta s-ar folosi ilegal de nume si palmares.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …