Friday , March 29 2024

Bălan: “Mergem să câștigăm la Pojorâta”

A declarat antrenorul celor de la Rapid Suceava, înaintea derbyului local cu Bucovina Pojorâta, programat mâine, la poalele Giumalăului, în cadrul ultimei etape din turul play-out-ului pentru menținerea în Liga a II-a.“Singurul rezultat care ne ajută este victoria. Egalul nu ne folosește”, consideră antrenorul echipei din Pojorâta, Dănuț Mândrilă 

Liga 3. Pojorata [800x600]

Rapidul a prins curaj după victoria, cu 4-3, obținută vinerea trecută, pe stadionul Areni, în fața celor de la ACS Berceni. “Ceferiștii” și-au propus să repete isprava în derbyul local pe care îl au programat mâine, cu începere de la orele 11.00, pe terenul Bucovinei Pojorâta, în ultima etapă din turul play-out-ului pentru menținerea în Liga a II-a.

In condițiile unui teren greu, fazele fixe pot fi cheia succesului în partida de la poalele Giumalăului, crede antrenorul rapidiștilor, Daniel Bălan. “Sper să nu mai avem parte de căderi în joc, așa cum s-a întâmplat etapa trecută cu Berceniul, când vreme de zece minute am retrăit meciul cu Middlesbrough. Acum, ne așteaptă un meci poate și mai greu, un meci al orgolilor, un meci al ambițiilor. Va fi foarte greu, dar mergem să câștigăm toate cele trei puncte la Pojorâta. Nu mergem să ne apărăm.,Vom juca pe un teren mic, pe care nu vom putea pasa foarte mult, motiv pentru care la antrenamentele din această săptămână ne-am axat pe fazele fixe. Pojorâta are jucători de talie, jucători puternici, care sunt foarte periculoși la asemenea faze. Cred că acolo se va decide meciul de sâmbătă”, a declarat Bălan.

Sfrijan se așteaptă la un meci de luptă

Autorul golului victoriei din runda precendentă, Dragoș Sfrijan, se așteaptă la un meci de luptă contra Bucovinei, dar este încrezător că,rapidiștii se vor întoarce cu toate cele trei puncte de la Pojorâta. “Va fi un meci de luptă, un meci cu foarte multe mingi lungi, în care vor conta foarte mult fazele fixe. Vor fi și foarte multe ambiții în joc pentru că e un derby al Bucovinei. Intâlnim o echipă cu talie, care joacă de atâta timp pe acel teren, dar avem șanșe foarte mari să venim cu trei puncte. Avem o echipă mult mai bună”, a spus Sfrijan.

Apostol: “Gazonul este cel mai mare impiediment”

Marcator și el a unui gol în meciul cu ACS Berceni, mijlocașul Alex Apostol nu se teme atât de adversarul de mâine, cât de starea gazonului de la Pojorâta. “Va fi un meci mai greu decât cel cu Berceniul. Gazonul este clar cel mai mare impiediment al nostru la Pojorâta. Nu ne este atât de frică de adversari, cât de starea gazonului de acolo. Nu poți construi pe el, dar știm ce avem de făcut. Sunt convins că o să ne întoarcem cu trei puncte”, a spus Apostol.

La finalul conferinței de presă de ieri, rapidiștii au făcut și un apel la galeria suceveană pentru a însoți echipa la Pojorâta: “E foarte important să vină și galeria cu noi. Sper să ne facem fanii fericiți la sfârșit, iar la următorul meci de acasă să vină cât mai mulți la stadion.”

Mândrilă: “Păcat că se joacă pentru supraviețuire”

Dacă oaspeții își permit și un egal în meciul de mâine, gazdele de la Pojorâta au doar varianta victoriei dacă vor să rămână în cursa pentru salvarea de la retrogradare. “Venim după o serie de trei rezultate pozitive, atmosfera în cadrul echipei este una bună, dar singurul rezultat care ne ajută sâmbătă este victoria. Tinând cont că suntem la patru puncte de locul 2, egalul nu ne folosește. Rapidul este o echipă mai matură, iar cine va fi mai inspirat acela va avea câștig de cauză. Sunt singur că ambele echipe vor fi foarte motivate la acest meci. E un derby al județului, păcat că se joacă pentru supraviețuire”, a precizat antrenorul principal al Bucovinei Pojorâta, Dănuț Mândrilă. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …