Saturday , April 20 2024

Au scăpat victoria printre degete! Foresta, egalată în prelungiri la Clinceni

Formația suceveană și-a întrerupt șirul victoriilor, după ce a remizat ieri, scor 3-3, pe terenul celor de la Academica Clinceni. Finalul meciului din Ilfov a fost halucinant, gazdele egalând din două goluri marcate în ultime patru minute, ultimul dintr-o poziție de off-side. Foresta a condus la Clinceni prin dubla lui Căinari (‘7 și ‘37) și golul lui Dumitriu (‘17), dar trupa lui Mugur Bolohan a revenit prin reușitele lui Antohi (‘15), Fl. Stefan (‘89) și M. Coman (90+2) . “Galben-verzii” au încheiat meciul fără căpitanul Daniel Bălan, eliminat de pe teren în ultimul minut de prelungire u Foresta este pe locul 5 după 8 etape 

Liga2. Clinceni - Foresta - Cainari

Foresta a scăpat printre degete a șasea victorie consecutivă în Liga a II-a. Si a făcut-o într-un mod halucinant, cu două goluri primite în ultimele patru minute ale meciului disputat ieri, în deplasare, la Clinceni. In direct la Digi Sport și Dolce Sport, formația antrenată de Cristi Popovici a plecat cu un singur punct din Ilfov, după ce a remizat în fața celor de la Academica, scor 3-3.

Cu un moral betonat de seria de rezultate pozitive din ultima perioadă, echipa suceveană a început dezinvolt confruntarea cu trupa lui Mugur Bolohan, reușind să deschidă scorul încă din minutul 7, când Căinari a pătruns în careu pe lângă Udrea și l-a învins pe Matache cu un șut plasat la colțul lung. Avea să fie prima reușită a șeptarului sucevean de la revenirea la gruparea din Areni.

Presată de locul din clasament, Academica a încercat să reacționeze imediat, dar Perju a trimis în plasa la­terală, iar șutul lui Antohi, bine lansat în adâncime, a fost blocat cu piciorul de Niga.

Goalkeeperul sucevean nu a mai avut ce face în minutul 15, când Pre­descu a trimis o minge în careu printre picioarele lui Lung, iar același Antohi a restabilit egalitatea cu o execuție din zece metri.

Pe fondul unui joc alert, cu garda jos de ambele părți, Foresta a revenit în avantaj peste doar două minute. Titu­larizat în premieră în tricoul “galben-verzilor”, Dumitriu a pătruns în careu pe partea stângă și a înscris pentru 1-2 cu un șut pe sub portarul Matache.

Jumătatea primei reprize a adus și cea mai controversată fază a meciului de la Clinceni. Florin Stefan a ciupit o minge în careu din fața lui Niga, aflat în alunecare, dar centralul băcăuan Emil Voicu a dictat simulare și cartonaș galben pentru mijlocașul ilfovenilor.

La poarta opusă, formația antrenată de Cristi Popovici a făcut 1-3 pe tabelă în minutul 37. Dumitriu a șutat defectuos de la marginea careului, Perju a deviat mingea și l-a păcălit inclusiv pe portarul Matache, iar Căinari, venit în gura porții, și-a trecut în cont dubla.

Predescu și-a încercat tirul până la pauză, dar șutul în forță trimis de mijlocașul gazdelor a fost reținut în doi timpi de Niga, iar Foresta încheia astfel prima repriză cu un avantaj de două goluri.

 “Galben-verzii” s-au jucat cu ocaziile în repriza secundă

“Galben-verzii” au început în atac partea secundă, au continuat să deseneze frumos la firul ierbii, iar prima ocazie de la reluarea jo­cului a apărut în minutul 47, când Căinari a șutat de la 25 de metri, dar Matache a fost la post și a reținut de pe centrul porții.

Echipa din Clinceni a replicat prin două șuturi pe sus trimise de Antohi, ambele fiind pradă ușoară pentru goalkeeperul oaspeților.

A urmat o sarabandă de ratări la poartea gazdelor. Sutul lui Rusu a fost deviat în corner, execuția lui Dumitriu din lovitură liberă a ajuns în brațele lui Matache, iar Matei a nimerit bara transversală din mijlocul careului după o pasă perfectă a lui Cerlincă, în minutul 69.

După un sfert de oră de acalmie, Foresta și-a reluat șarjele ofensive în ultimele zece minute de joc, dar n-a știut să profite pe contraatac de spațiile libere lăsate de adversari. Rusu a șutut în unghi, dar s-a ales doar cu corner, iar mai apoi nou-intratul Vlad Bujor a trimis slab, din interiorul careului, în brațele lui Matache.

Aceste ratări aveau să-i coste scump pe oaspeți. Semnalul revenirii în tabăra ilfoveană a fost dat în minutul 89, când Fl. Stefan a redus diferența cu un șut plasat la colțul lung după o pasă a lui Crișan.

Coman a egalat în prelungiri din poziție de off-side

Mai mult, în cel de-al doilea minut de prelungire, Butean a șutat puternic din marginea careului, iar Niga a scă­pat mingea în față, iar o dată cu ea și victoria. Aflat în off-side în momentul șutului lui Butean, fostul atacant al Bucovinei Pojorâta, Marius Coman, s-a aruncat la sacrificiu și a împins ba­lonul în plasă pentru un egal nesperat, în condițiile în care fanionul tușie­rului a rămas jos. “Galben-verzii” n-au prins fluierul final în avantaj, nici în efectiv complet, căpitanul Daniel Bălan fiind eliminat în minutul 90^3 după ce a încasat al doilea galben pentru un fault la mijlocul terenului.

Academica – Foresta s-a terminat 3-3, iar gruparea de pe Areni rămâne fără victorie în istoria celor 11 confruntări directe cu formația din Clinceni. Ieri, echipa sucevea­nă a pierdut două puncte după ce s-a crezut prea repede cu sa­cii-n căruță. In meciul din Ilfov, “galben-verzii” au învă­țat pe propria piele acel ste­reo­tip din fotbal: “o echipă nu este învinsă până nu o vezi urcată în autocar”.

Academica: Matache – Butean, A. Nițu (R. Crișan ‘54), M. Marin, Perju – C. Gheorghe (Cocîrlă ‘75), Ad. Udrea, Predescu, Fl. Stefan – Antohi, Lemnaru (M. Coman ‘64). Antrenor: Mugur Bolohan.

Foresta Suceava: Niga – D. Bălan, Masella, D. Lung, Semeghin – Cerlincă, Dumitriu (Avram ‘75), Vl. Stănescu, Căinari (Drugă ‘87) – M. Matei (Vl. Bujor ‘70), Bg. Rusu. Antrenor: Cristian Popovici.

 Popovici: “Lipsa de precizie a tușierului ne-a costat două puncte”

Cristi Popovici a pus sincopa pe ieri pe seama ratărilor pe care le-au avut “galben-verzii” în repriza secundă și a erorii de arbitraj de la golul de 3-3, marcat de gazde din off-side, lucru remarcat după meci pe banda video. “Suntem un pic necăjiți pentru că am avut 3-1 și nu am reușit să câștigăm. Am luat golul trei din off-side. S-a văzut acest lucru foarte clar pe înregistrările care le-am văzut după meci. Putem spune că lipsa de precizie a tușierului ne-a costat două puncte, dar asta nu înseamnă că trebuia să luăm gol la acea fază. Dacă facem 4-1 la ocaziile pe care le-am avut, plecam cu toate cele trei puncte. Așa a trebuit să ne mulțumim cu acest egal. E totuși un punct cucerit pe teren străin. Il putem considera al 10-lea ținând cont că am avut patru deplasări la rând. Suntem în grafic dacă batem Brăila în etapa viitoare”, a declarat antrenorul Forestei.

Rezultatele etapei a VIII-a

Luceafărul Oradea – UTA Arad 0-1

Juventus București – Olimpia Satu Mare 1-0

Academica Clinceni – Foresta Suceava 3-3

Dacia Unirea Brăila – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1

Sepsi Sfântu Gheorghe – Dunărea Călărași 3-0

CS Afumați – Unirea Stefănești 2-2

Soimii Pâncota – Politehnica Timișoara 0-3

FC Brașov – CS Balotești 4-2

CS Mioveni – ACS Berceni 4-1

Metalul Reșița – Chindia Târgoviște 0-2

In runda viitoare de campionat, Foresta revine pe stadionul Areni pentru confruntarea cu Dacia Unirea Bră­ila, programată sâmbătă, cu începere de la ora 11.00. (Dănuț CHIDOVET)

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …