Thursday , April 25 2024

Atletii rusi, exclusi de la Jocurile Olimpice de la Rio

olimpiada

Atletii rusi nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio dupa mentinerea, vineri, a suspendarii Federatiei ruse de atletism (ARAF) de catre Federatia internationala de atletism (IAAF), a anuntat Ministerul rus al Sporturilor.

“Rezultatul votului membrilor consiliului IAAF a creat o situatie fara precedent: atletii rusi nu vor putea sa participe la cea de-a XXXI-a editie a Jocurilor Olimpice 2016 de la Rio”, a indicat ministerul intr-un comunicat, declarandu-se ”foarte dezamagit” de aceasta decizie a IAAF.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a asigurat vineri ca Rusia ”va reactiona” la aceasta decizie, ”asteptata”, din partea Federatiei internationale de atletism de a mentine suspendarea atletilor rusi.

In acelasi timp, campioana olimpica la saritura cu prajina, Elena Isinbaeva, a anuntat ca se va adresa justitiei.

“Este o incalcare a drepturilor omului. Nu pot sa tac, voi lua masuri. Ma voi adresa unei curti a drepturilor omului”, a afirmat Isinbaeva, fara sa precizeze carui tribunal se va adresa.

Federatia internationala de atletism (IAAF) a confirmat vineri suspendarea Federatiei ruse de atletism (ARAF), lasand totusi o portita deschisa prezentei atletilor rusi curati la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august), dupa cum va hotari Comitetul International Olimpic (CIO).

Federatia rusa de atletism (ARAF) este suspendata din 13 noiembrie 2015 dupa ce o comisie independenta a Agentiei mondiale antidoping (AMA) a dezvaluit existenta unui sistem generalizat de dopaj in atletismul rus, careia i s-au adaugat elemente de coruptie ajungand pana la cei mai inalti reprezentanti din tara si din cadrul IAAF, ceea ce a provocat cel mai mare scandal din istoria atletismului.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …