Saturday , April 20 2024

Asociația Județeană de Natație a premiat cei mai buni înotători suceveni ai anului 2016

Câștigător a șase titluri de campion național, multiplu recordman național și desemnat în anul 2016 cel mai bun înotător din România la categoria 12 ani, Călin Moscaliuc  a ocupat primul loc în ancheta realizată de AJN Suceava. Serban Cotoș s-a clasat pe locul secund, în vreme ce Ioana Năstacă și Diana Lissov au împărțit ultima poziție a podiumului 

Inot - premiere (1)

Asociația Județeană de Natație a premiat vineri seară cei mai buni înotători ai județului Suceava în anul compe­tițional 2016, în cadrul unei gale ce a avut loc în aula Universității “Stefan cel Mare”. Desfășurată în prezența antre­norului Cezar Moscaliuc și a directorului CSU Suceava, Sorin Rață, fes­ti­­vitatea de premiere organizată la sfârșitul săptămânii trecute l-a avut în prim plan pe Călin Moscaliuc.

Câștigător a șase titluri de campion național, multiplu campion național școlar, multiplu recordman național și desemnat cel mai bun înotător al anului trecut la categoria 12 ani, Călin Moscaliuc (CSU Suceava), a strâns cel mai mare punctaj în ancheta AJN Suceava.

Locul secund în acest top a fost ocupat de Serban Cotos, care s-a putut lăuda anul trecut cu patru titluri de campion național, două titluri de campion național, două medalii de aur la naționale de poliatlon, dar și cu titlul de cel mai bun înotător din România la categoria 14 ani.

Podiumul a fost completat de Ioana Năstacă. Componentă a lotului național de juniori al României, înotătoare legitimată la CSU Suceava a obținut trei titluri de viceampioana națională a României și a ocupat locul 5 cu echipa României la Concursul Tărilor Europei Centrale.

Ioana Năstacă a împărțit podiumul cu Diana Lissov, înotătoarea legitimată la CSS Suceava reușind să devină anul trecut campioană națională de tineret a României în proba de 50 de metri bras.

Topul complet al celor mai buni înotători suceveni ai anului 2016:

1. Călin Moscaliuc

2. Serban Cotos

3. Ioana Năstacă și Diana Lissov

4. Daria Lucan și Ioana Ursu

5. Maria Verciuc, Antonia Nițu și Teodor Marchitan

6. Delia Ostafi

7. Oana Sauciuc și Sebastian Croitor

8. Aurora Chițac, Petriana Popo­vici și Ioan Socoliuc

9. Claudiu Timofte, Mircea Nistor, Călin Stafie și Ioan Onesim

10. Teodor Fotciuc și Mihai Luca.

Alți 27 dintre cei mai promițători înotători suceveni, care n-au apucat încă să debuteze în competițiile națio­nale, au fost premiați separat de conducerea Asociației Județene de Natație Suceava, este vorba de Cosmina Aa­niței, Mario Diaconescu, Victor Tur­luianu, Andrian Andrei, Paula Bo­leacu, Amalia Burlacu, Stefan Trocin, Ioan Verciuc, Paul Panait, Ingrid Sofronea, Alexia Burlacu, Cezar Neagu, Mara Teodorovici, Teodor Plămadă, Andra Socoliuc, Agnes Diaconescu, Albert Diaconescu, Mara Stehl, Daniel Corbu, Rareș Mureș, Alexandra Coperza, Rianna Amariei, Aissia Prisecariu, Maximilian Marchidan, Daria Silișteanu, Yannis Nechita și Alecsia Tenciu.

“Este a doua oară când organizat o astfel de festivitate de premiere, asta cu sprijinul Asociației Județene de Natație Suceava și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret. Le mulțumim că au făcut posibilă realizarea acestui eveniment, prin care încercăm să promovăm imaginea acestor copii, care au muncit extraordinar și care anul trecut au obținut rezultate nemaiîntâlnite în înotul din județul Suceava, având în vedere performanțele realizate în competițiile naționale și recordurile pe care le-au doborât. Mulțumim și autori­tăților locale pentru sprijinul alocat. Avem la dispoziție niște baze de pregătire care ne asigură un climat extraordinat, atât la bazinul la Scoala Gimnazială Nr.3 Suceava cât și la bazinul Universității”, a spus Cezar Moscaliuc.

Cezar Moscaliuc speră ca înotul sucevean să aibă un reprezentant la Olimpiada din 2020Inot - premiere - Calin Moscaliuc (2)

Antrenorul sucevean a vorbit și despre planurile de viitor și și-a manifestat speranța că înotul sucevean va avea un reprezentant la Jocurile Olimpice din 2020. “Sper ca în 2017 să facem un pas înainte. Avem foarte mulți copii de perspectivă. Anul trecut am avut nu mai puțin de șapte sportivi din Suceava convocați la lotul național de cadeți. De asemenea, avem patru-cinci sportivi la lotul de juniori. Deși este greu, sperăm ca măcar unul dintre acești sportivi să ajungă în lotul național pentru Olimpiada de la Tokyo”, a spus Cezar Moscaliuc.

La festivitate de premiere de vineri au fost prezenți înotători și antrenori de la patru cluburi din județ, este vorba de CSU Suceava, CSS Suceava, CSS Gura Humorului și Aqua Club Suceava. (Dănuț CHIDOVET)

 

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …