Friday , March 29 2024

Ashleigh Barty este noua campioana la Miami. Simona Halep revine pe 2 in clasamentul WTA

Ashleigh Barty din Australia este noua campioana a turneului WTA Masters 1000 de la Miami, dupa o finala in care a dispus de Karolina Pliskova din Cehia si a ajutat-o pe Simona Halep sa revina pe locul 2 in clasamentul mondial.

Sportiva din Australia de pe locul 11 in lume a dispus clar de Pliskova in doua seturi, scor 7-6 (1), 6-3, dupa o ora si 42 de minute de joc.

Un meci dominat in cea mai mare parte de tenismena aborigena din Australia, in varsta de 22 de ani, care in Florida a castigat al patrulea trofeu al carierei sale, primul de tip Premier Mandatory.

Ea se poate lauda si cu un trofeu de Mare Slem, la US Open, la dublu, alaturi de Coco Vandeweghe din SUA, in 2018.

Karolina Pliskova, in cazul unui succes cu Barty, o putea depasi pe Halep in clasamentul WTA si sa ajunga pe 2, sub Naomi Osaka, inca lidera in aceasta ierarhie.

La capitolul jocuri directe, Barty o conduce acum cu 3-2 pe sportiva din Cehia.

In acest moment, Naomi Osaka ramane pe primul loc, cu 6.021 de puncte. Simona Halep este pe pozitia secunda (5.782 de puncte), iar Petra Kvitova completeaza podiumul (5.645).

Simona Halep a pierdut in semifinale la Miami cu Pliskova, scor 5-7, 1-6.

Urmatoarea aparitie in circuit pentru sportiva de 27 de ani nascuta la Constanta va fi semifinala de FedCup cu Franta, 20-21 aprilie, la Rouen, pe zgura indoor.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …