Friday , April 19 2024

Areniul, sub cod roșu de retrogradare

Foresta a primit o corecție zdravănă  în amicalul cu Stiința Miroslava. Echipa suceveană a pierdut în fața grupării ieșene cu scorul de 0-5, într-un meci de verificare disputat ieri pe terenul sintetic de la LPS. Cu mulți jucători veniți în teste, “galben-verzii” nu au contat într-un joc în care au trimis doar trei șuturi pe poartă. “Nu aceasta va fi fața Forestei la ora primului meci oficial”, promite Florentin PetreAmical. Foresta-Miroslava-4

Foresta a încasat o corecție zdravănă în cel de-al doilea amical al iernii, echi­pa suceveană fiind învinsă, cu scorul de 0-5, în meciul-test disputat ieri în fața Stiinței Miroslava.

Pe o ninsoare abundentă, gruparea ieșeană a deschis scorul pe terenul sintetic al Liceului Sportiv în minutul 20, când Taciuc l-a învins pe Began cu un șut la colțul scurt, la care mingea a lovit bara înainte de a intra în plasă. Fără o reacție consistentă din partea trupei lui Florentin Petre, care, pe parcursul unei întregi reprize, a trimis o singură dată balonul pe spațiul porții adverse, prin Kharoubi, oaspeții și-au dublat avantajul în minutul 35, când Corban a înscris cu o execuție la colțul lung pentru 0-2 la pauză.

Florentin Petre a schimbat întreaga garnitură la pauză, iar prima ocazie de gol a fost consemnată la poarta ieșenilor, nou-intratul Nedelcu șutând în bară din colțul careului mare. Pe contre, Miroslava a înscris pentru 0-3 în minutul 52, când Tapu a finalizat cu gol o pasă venită de la Sandu.

Ajuns marți seară la Suceava, marocanul Zoubir, un fost jucător de futsal, și-a încercat șansa la jumătatea reprizei secunde, dar șutul africanului a fost reținut de pe centrul porții. De marcat, au marcat tot oaspeții, Sandu ducând scorul la 0-4 dintr-un penalty acordat după un fault comis de bulgarul Makriev. Ultimul gol a venit în secvențele de final, când Viorică a punctat cu un șut puternic din careu.

Foresta – Stiința Miroslava s-a terminat 0-5, iar Areniul e sub cod galben de ninsoare și cod roșu de retrogradare.

Foresta (repriza I): Began – Secrier, Stănescu, Kanote, Muși – Dănilă – Cerlincă, Gulei, Kharoubi, Renquin – Matei.

Foresta (repriza a II-a): G. Niga – Onofraș, Mateciuc, Makriev, Lupușor – Netea, Fl. Negură – Coroamă, Zoubir, Movsisyan – Nedelcu. Martin și Păvăluc au intrat pe final.

  Florentin Petre: “Mă doare această înfrângere”

Chiar dacă s-a arătat deranjat de diferența mare de scor din amicalul de ieri, antrenorul Florentin Petre spune că nu aceasta va fi fața echipei sucevene la primul meci oficial din acest an. “A fost un meci de antrenament, cu o conotație fizică foarte bună, un meci în care am avut foarte mulți jucători în teste și am schimbat două echipe. Mă doare această înfrângere la scor, dar concluziile le voi trage după ultimul amical. Cu siguranță, săptămâna viitoare, la ora primului meci oficial din aceast an, nu aceasta va fi fața echipei. Sigur vom găsi un prim unsprezece cu care să câștigăm meciurile de campionat. Mai am nevoie însă de jucători de calitate, care să facă diferența, mai ales că mai toate echipe s-au întărit”, a declarat Florentin Petre, care a salutat revenirea lui Bogdan Tudoreanu în cadrul staff-ului tehnic al echipei. “Ted știe foarte bine ce înseamnă fotbalul sucevean și mă ajută foarte mult. Am ținut mult să revină”, a precizat Petre.

Foresta va încheia scurta serie a meciurilor de pregătire în fața Aerostarului Bacău, for­mația pe care o înfruntă mâine, de la ora 12.00, pe terenul de la LPS. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …