Saturday , April 20 2024

Arbitru sucevean luat la pumni de Paști, în timpul unui meci disputat la Mihoveni

Arbitrul rădăuțean Adrian Savu a fost scuipat și lovit cu pumnii după ce și-a permis să acorde două cartonașe roșii jucătorilor de la Releul Mihoveni, în timpul meciului pe care aceștia l-au disputat luni, pe teren propriu, în fața celor de la Siretul Dolhasca, în etapa a XXI-a a Ligii a V-a. “N-am ce să-mi reproșez. Consider că am luat deciziile corecte. Mi-am scos certificat medico-legal și îl voi acționa în judecată pe cei doi jucători care m-au agresat”, a precizat arbitrul Adrian Savu 

 Bataie arbitru Mihoveni - Savu

Nu a fost liniște pe stadioanele din județ. Nici măcar de Paști. Primele incidente grave de la startul sezonului de primăvară s-au petrecut luni, la meciul dintre Releul Mihoveni și formația Siretul Dolhasca, contând pentru etapa a XXI-a a Ligii a V-a – Seria de Est, meci pe finalul căruia centralul rădăuțean Adrian Savu a fost scuipat și lovit cu pumnii de către doi dintre jucătorii echipei din Mihoveni.

Primul incident a avut loc în minutul 79, după ce oaspeții au preluat conducerea cu 4-3 dintr-un penalty, moment în care, Releul a rămas cu un jucător mai puțin, după ce Mihai Chiș a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault dur. Jucătorul de la Releul a fost convins cu greu să părăsească terenul de joc, nu înainte de a-și descăra nervii pe arbitru, pe care l-a scuipat și l-a lovit cu pumnul în piept, povestește Adrian Savu. Peste șapte, minute, cei din Mihoveni au recidivat, de această dată, arbitrul fiind lovit cu pumnii în coaste de Ciprian Colțuneac, după ce și-a permis să-i arate și acestuia al doilea galben.

“A fost într-adevăr un meci mai tensionat, dar n-am ce să-mi reproșez. Consider că am luat deciziile corecte atât la faza penaltyului din care oaspeții au marcat pentru 3-4, cât și la cele două faulturi de galben. Am realizat un raport suplimentar pe care îl voi înainta către AJF. De asemenea, mi-am scos certificat medico-legal și îl voi acționa în judecată pe cei doi jucători care m-au agresat”, a declarat arbitru Adrian Savu, care a precizat că incidentul de la Mihoveni este cel de-al doilea în care este implicat în cinci sezoane de când arbitrează. “Botezul” l-a primit toamna trecută, la Horodnic.

Observator la meciul dintre Releul Mihoveni și Siretul Dolhasca a fost Ovidiu Căldăruș. Cazul va ajunge joi pe masa Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Suceava. (Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …