Thursday , April 25 2024

Anghel Iordănescu va conduce România la EURO 2016. FRF i-a prelungit contractul

iordanescu

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat joi prelungirea contractului selecţionerului Anghel Iordănescu, care a expirat la finalul preliminariilor Campionatului European din 2016.

Noul contract al lui Anghel Iordănescu cu FRF va fi valabil până la terminarea turneului final din Franţa, care va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie 2016.

Anghel Iordănescu se află la conducerea tehnică a echipei naţionale de fotbal a României din octombrie 2014. Cu Anghel Iordănescu selecţioner, prima reprezentativă a obţinut calificarea la EURO 2016.

“A fost votată în unanimitate prelungirea contractului de selecționer al lui Anghel Iordănescu și a stafului său tehnic. Condițiile financiare sunt la fel ca până acum, iar contractul este valabil până în luna iulie, imediat după terminarea Campionatului European”, a spus preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, după şedinţa de joi a Comitetului Executiv.

În continuare, el a precizat: “Ne interesează prezența la Campionatul European, facem tot ce putem să asigurăm condițiile optime. S-a votat un cantonament cuprins între 24 ianuarie — 6 februarie, pentru jucătorii din țară, după modelul de anul acesta, cantonament organizat în Antalya”.

Tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final al Campionatului European de Fotbal, dea nul viitor, din Franţa, va avea loc pe 12 decembrie, la Paris. România face parte din urna a treia valorică.

Anghel Iordănescu se află la al treilea mandat de selecţioner al reprezentativei României. În primul, 1993-1998, “Generalul” a calificat naţionala la CM 1994 şi CM 1998, dar şi la EURO 1996, iar în cel de-al doilea mandat (2002-2004) a ratat calificarea la EURO 2004 şi a fost dat afară după un egal în Armenia, în preliminariile CM 2006.

 

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …