Thursday , April 18 2024

Angelique Kerber, liderul tenisului feminin mondial, eliminare uimitoare de la Brisbane

kerber

Germanca Angelique Kerber, liderul tenisului feminin mondial, a fost învinsă neașteptat de ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-4, 3-6, 6-3, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale de 890.100 dolari.

Kerber, principala favorită a competiției de la Antipozi, a cedat după aproape două ore (1h 57 min) în fața numărului 14 WTA, conform Agerpres.

Svitolina a reușit a patra sa victorie în fața jucătoarei germane în nouă partide directe. Elina Svitolina câștigase și duelul anterior, în toamna anului trecut, în optimi la Beijing, cu 6-3, 7-5.

Kerber a jucat anul trecut finala la Brisbane, fiind învinsă de Victoria Azarenka.

Și numărul cinci mondial, Dominika Cibulkova (Slovacia), a doua favorită la Brisbane, a ratat calificarea în semifinale, fiind învinsă de franțuzoaica Alize Cornet, cu 6-3, 7-5, chiar dacă aceasta din urmă a comis 10 duble greșeli. Cibulkova continuă să o conducă pe Cornet (41 WTA) la meciurile directe, cu 5-3.

În semifinale s-au mai calificat Karolina Pliskova (Cehia), a treia favorită, și Garbine Muguruza Blanco (Spania), cap de serie numărul patru.

Pliskova a dispus în sferturi de italianca Roberta Vinci (N. 8), cu 3-6, 6-2, 6-2, iar Muguruza a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuznețova (cap de serie numărul cinci), cu 7-5, 6-4. Pliskova (11 ași) a învins-o în premieră pe Vinci, după două victorii ale italiencei. Iberica a făcut acum 3-1 în meciurile directe cu Kuznețova, după două victorii reușite anul trecut, la Roland Garros și Turneul Campioanelor.

În semifinalele de la Brisbane, Pliskova o va înfrunta pe Svitolina, iar Muguruza pe Cornet.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …