Thursday , April 18 2024

Andy Murray despre independenta Scotiei: Haideti sa o facem

TENNIS-AUS-OPEN

Tenismanul britanic Andy Murray a postat un mesaj pe Twitter in care a incurajat votantii din Scotia sa mearga la urne si sa puna stampila pe “DA”. Murray, care pana acum a evitat subiectul referendumului, si-a exprimat dezgustul pentru campania “NU” chiar in ziua in care Scotia merge la vot. Joi dimineata, tenismenul a scris “O zi mare pentru Scotia! Negativitatea campaniei <nu> din ultimele zile mi-a schimbat cu totul punctul de vedere. Haideti sa o facem”, relateaza The Guardian.

Murray nu locuieste in Scotia si nu are dreptul sa voteze, dar cel mai important jucator de tenis britanic ramane o figura influenta, iar sprijinul sau tacit il incanta pe Alex Salmond.

Tweet-ul campionului de la Wimbledon a fost salutat pe reteaua de socializare de catre sustinatorii independentei.

Intr-un interviu recent, Murray a spus ca pretuieste faptul ca este britanic mai mult decat realizeaza oamenii.

Tenismenul a fost foarte discret, incercand sa nu sustina public niciuna dintre cele doua campanii. In martie, acesta a spus “Voi lua o pozitie. Gandurile mele nu sunt atat de relevante pentru ca eu nu por sa votez”

“Personal, nu as alege sa imi fac sentimentele publice pe acest subiect pentru nu ar iesi nimic bun din asta. Nu stiu foarte multe despre politica si am mai facut aceasta greseala in trecut, greseala care mi-a dat dureri de cap pentru sapte sau opt ani din viata. Deci nu ma voi mai implica in asa ceva niciodata”, spunea tenismenul.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …