Tuesday , April 23 2024

Andrei Pavel: Argentina este favorită, noi vom merge relaxaţi acolo

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat, miercuri, că ar fi dorit să întâlnească SUA în primul tur al Grupei Mondiale şi că Argentina va fi favorită în faţa românilor în întâlnirea din 2011, pentru că va juca pe teren propriu.

“Aş fi preferat să picăm cu Statele Unite ale Americii, ca să jucăm acasă. Ar fi fost mai frumos. Bineînţeles că dintre primele opt echipe din lume nu am fi putut avea pretenţia să fim favoriţi. Vom juca în deplasare, tocmai în Argentina, o ţară cu foarte mulţi jucători buni, mai ales pe zgură. Spectatorii sunt latini. Noi vom merge relaxaţi acolo, iar eu sper ca jucătorii noştri să nu aibă probleme de sănătate, să aibă un început de an 2011 bun şi atunci pot avea încredere în ei”, a spus Pavel, prezent la BCR Open România.

Fostul tenisman consideră că Argentina are mulţi jucători valoroşi, enumerându-i pe Nalbandian, Del Potro şi Monaco. “Victor Hănescu i-a bătut pe toţi, mai puţin pe Del Potro, care acum e accidentat, l-a bătut pe Nalbandian, pe Monaco, deci poate să-i bată pe toţi. Ungur, Crivoi, Copil şi Luncanu sper să mai urce în clasament şi vom vedea ce se va întâmpla. Nu puteam să avem preferinţe între echipele cu care să fi jucat pentru că aveam nişte nume importante, precum SUA, Franţa, Argentina, Rusia, Spania. Astea sunt ţări care au cel puţin 6-7 jucători, unele chiar 10 în prima sută. De la argentinieni, cel mai bun ar fi fost Del Potro, care e accidentat şi nu a jucat cam de un an şi nu cred că-şi va reveni, sau chiar dacă îşi va reveni nu cred că va juca în Cupa Davis. Nalbandian este unul dintre cele mai mari talente din tur. Anul acesta a demonstrat-o din nou, după ce a făcut o pauză de jumătate de an. Când s-a întors, în patru săptămâni a ajuns din nou în top 40. Este un talent extraordinar. Totuşi, Victor Hănescu l-a bătut la Roland Garros, chiar pe zgură”, a spus Pavel.

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni, în deplasare, formaţia Argentinei în primul tur din 2011 al Grupei Mondiale, s-a stabilit, miercuri, la Bruxelles, în urma tragerii la sorţi. Partidele din primul tur al Cupei Davis 2011 vor avea loc în perioada 4-6 martie.

Vezi si

Novak Djokovic a fost ales Sportivul Anului 2023 la gala Premiilor Laureus. Lista câștigătorilor

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost ales sportivul anului în cadrul celei …