Wednesday , April 24 2024

Adrian Chiruț a demisionat din funcția de antrenor al echipei locale de handbal

“Retrogradarea echipei este un eșec și demisia mea este un lucru normal. Vreau să le mulțumesc băieților pentru cei trei ani în care am colaborat. Nu a fost deloc ușor…” a declarat Chiruț, care pleacă de pe banca tehnică a celor de la CSU Suceava după trei sezoa­ne petrecute în Liga Națională 

Adrian Chiruț a demisionat din funcția de an­tre­nor al echipei locale de hand­­bal CSU Suceava după retrogradarea acesteia în Divizia A. Forțat și de decla­rațiile voalate ale pri­­­ma­­rului, Chiruț a renunțat la funcție după trei sezoane petrecute pe banca tehnică a universitarilor.

“Retrogradarea echipei este un eșec și demisia mea este un lucru normal. Vreau să le mulțumesc băieților pentru cei trei ani în care am colaborat. Nu a fost deloc ușor, mai ales că au fost momente în care se acumulaseră restanțe salariale și de șase luni. Vreau să le mulțumesc și suporterilor că ne-au fost alături în permanenta” a declarat Adi Chiruț pentru handbalvolei.ro, ieri, după înaintea demisiei.

Au încheiat sezonul cu o victorie de palmares

CSU Suceava și-a luat adio de la Liga Națională la handbal masculin cu o victorie de palmares. Miercuri seară, la spartul târgului, în ultima etapă din play-out, echipa suceveană s-a impus în sala “Dumitru Bernicu”, în fața celor de la HC Buzău, cu scorul de 27-26 (13-13).

Retrogradați matematic în Divizia A încă de runda trecută, universitarii s-au văzut conduși în debutul meciului cu scorul de 4-8, dar au revenit pe finalul primei reprize, restabilind egalitatea până la pauză la 13-13.

Buzoienii au încercat să se distanțeze din nou în repriza secundă, dar gazdele s-au ținut scai și chiar au preluat conducerea în minu­tul 45, la scorul de 19-18. Cu o revanșă de luat după meciul scandalos din turul play-out-ului, formația su­ceveană s-a desprins cu șase minute de final la 24-21, câștigând în cele din urmă întâlnirea cu scorul de 27-26.

CSU Suceava: Duman, Andrei – Oancea (9 goluri), Lakovic (5), Dragnea (4), Baican (3), Burlacu (2), Ciubotariu (2), Olariu (1), Costea (1), Adomnicăi, Tîrzioru, Petrea, Ionescu, Şoldănescu și M. Sandu.

În urma rezultatelor din ultima etapă a play-out-ului, Minaur Baia Mare și CSM Bacău rămân în Liga Na­țională, CSM Făgăraș și  HC Buzău merg la baraj, iar CSU Suceava și Universitatea Cluj au retrogradat în Divizia A. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …