Saturday , April 20 2024

Adi Chiruț rămâne antrenorul echipei locale de handbal

Anunțul a fost făcut de rectorul Valentin Popa, după o întrevedere cu primarul Ion Lungu. “Considerăm că-i putem acorda o a doua șansă. Sperăm că a învățat din greșeli”, a precizat Valentin Popa. Adrian Chiruț va fi ajutat pe banca tehnică de Ioan Tcaciuc și Iulian Andrei, toți trei urmând să fie supervizați de directorul tehnic Petru Ghervan

Adrian Chiruț va continua să ocupe funcția de antrenor principal al echipei locale de handbal CSU Su­ceava. Anunțul a fost făcut de rectorul Universității “Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, după o întrevedere avută cu primarul Ion Lungu. Chiar dacă a de­misionat după retrogradarea echipei în eșalonul secund, Adrian Chiruț a primit un vot de încredere din partea principalilor finanțatori și va continua să antreneze CSU Suceava în sezonul viitor.  Din staff-ul tehnic vor mai face parte Ioan Tcaciuc, în calitate de antrenor secund, și Iulian Andrei, care se va ocupa de pregătirea portari­lor. Cei trei vor fi supervi­zați de Petru Ghervan, care va deține funcția de director tehnic. “Vom merge mai departe cu Adrian Chiruț. Con­siderăm că-i putem acor­da a doua șansă. Spe­răm că experință căpătată în cei doi ani de antrenorat să-l ajute, că a învățat din greșeli. Dorim să avem o echipă nouă, tânără. Din acest motiv am lăsat să plece jucătorii aflați la final de contract. Antre­norii de la LPS Su­ceava fac o treabă excelentă. Avem un eșalon tânăr foarte valo­ros și ne propunem ca în trei ani să ajungem din nou în topul Ligii Naționale. Dorim să facem o construc­ție în trei, Universitate, Primărie și Liceul cu Program Sportiv, astfel încât copii, tineri valoroși, care pot să facă performanță în handbal să aibă clubul nostru ca primă opțiune”, a declarat rectorul Valentin Popa.

 

CSU Suceava va trece în subordinea Universității “Ştefan cel Mare”

 

Valentin Popa a precizat ca a început demersurile pentru a trece, începând cu 1 iulie, Clubul Sportiv Universitar din subordinea Mi­nisterului Educației Na­­ționale în cea a Universității din Su­ceava.

 

“Am înaintat documentația la sfârșitul săptă­mânii trecute. Deși pare o simplă schimbare de umbrelă, există mai multe avantaje în urma acestei preluări. În primul rând, vom putea adopta organigrama clubului în conformitate cu nevoile. În momentul de față, numărul de posturi este insuficient pentru a organiza toate secție, printre care și cea mai importantă, cea de handbal. Vom avea posibilitatea să ocupăm posturi noi”, a precizat rectorul USV. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Rectorul e baiat destept si l-a convins pe primar sa se mearga pe continuitate. Asta imi aduce aminte de un fapt real in mega afacerile globale. Un CEO tanar a ”dat cu mucii in fasole” in cazul unei decizii care a costat corporatia foarte mult. S-a prezentat spasit in biroul proprietarului asteptand sa fie demis. Reactia proprietarului a fost fabuloasa de genul ca, acesta a pierdut 30 de milioane de dolari ca sa il scolarizeze. Nu e atat de nebun sa il concedieze dupa ce a investit atat in el. Antrenorul nostru Adi ar trebui in primul rand sa se instruiasca zilnic citind carti de performanta, excelenta si psihologie sportiva sau materiale video. Sunt foarte utile si trainingurile axate pe eficienta si perfectionare. Ar trebui sa caute mentori pe linia lui de sport si nu numai pe care sa ii copieze in ceea ce priveste atingerea performantei. Totul porneste de la creier. Trebuie sa ”il pacalesti” prin tot felul de tehnici ca tu poti mai mult.