Friday , April 26 2024

ACS Somuz Fălticeni atacă promovarea în Liga a III-a

In prima manşă a barajului, trupa antrenată de Radu Anania primeşte sâmbătă, de la ora 17.30, pe stadionul Tineretului din Fălticeni, vizita vasluienilor de la Flacăra Muntenii de Sus .  “Important este să nu luăm gol acasă şi să fim mult mai concentraţi în faţa porţii. Cu un pic de noroc, sper să tranşăm soarta promovării încă din primul meci”, a declarat antrenorul campioanei judeţului Suceava  

Falticeni - baraj

ACS Somuz are şansa să repună Fălticeniul pe harta fotbalului profesionist din România după nouă ani de la dispariţia Juventusului. Pentru îndeplinirea obiectivului, trupa lui Radu Anania trebuie să treacă la barajul de promovare de campioana judeţului Vaslui, Flacăra Muntenii de Sus, prima manşă fiind programată sâmbătă, de la ora 17.30, pe stadionul Tineretului din Fălticeni.

Radu Anania vrea ca formaţia pe care o antrenează să ia o opţiune importantă în privinţa promovării încă din meciul tur. “Stim foarte puţine lucruri despre adversar. Am înţeles că au o echipă solidă, cu jucători experi­mentaţi, dar nu-i un adversar de speriat. Important este să nu luăm gol şi să fim mult mai concentraţi în faţa porţii. Cu un pic de noroc, sper să tranşăm soarta promovării încă din primul meci, pentru că în retur vor juca pe un teren greu, care nu ne va avantaja. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri în tribune, unde cred că vor fi prezenţi nu doar fălticeneni, ci iubitori de fotbal din întreg judeţul”, a declarat antrenorul Somuzului.

Cu excepţia lui Ovidiu Bosancu, formaţia fălticeneană are întreg lotul la dispoziţie pentru manşa tur a barajului.

De partea cealaltă, Flacăra Muntenii de Sus a câştigat în mod surprizător Liga a IV-a din judeţul Vaslui, după ce s-a impus în finala play-off-ului, cu scorul de 2-1, în faţa celor de la FC Gârceni. Adversara echipei fălticenene la barajul de promovare terminase sezonul regulat abia pe locul 3.

Avântul Albeşti (Botoşani) – Gauss Bacău este celălalt meci de baraj din zona Moldovei care se dispută sâmbătă.

Ceahlăul Piatra Neamţ este promovată deja în Liga a III-a.

In ultimele 15 sezoane, campioana judeţului Suceava a reuşit în 12 rânduri să câştige barajul de accedere în Liga a III-a. Astfel, în perioada 2003-2013, echipele Soimii Suceava, Dorna Vatra Dornei, Viitorul Liteni, Juventus Fălticeni, Rarăul Câmpulung Moldovenesc, Rapid CFR Suceava, CS Gura Humorului, Foresta Mălini, Sporting Suceava, Bucovina Frătăuţii Noi şi FC Bucovina Pojorâta au obţinut rând pe rând promovarea. Sirul a fost întrerupt în urmă cu trei ani de Bradul Putna şi continuat de Bucovina Ciocăneşti,şi Somuz Fălticeni, dar reluat vara trecută de Bucovina Rădăuţi, care a ajuns în eşalonul trei. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …