Thursday , April 25 2024

ACS Bucovina Pojorâta are cale liberă spre şaisprezecimile Cupei României

Echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă va câştiga la “masa verde” partida din turul V cu FCM Dorohoi, iar în faza următoare are toate şansele să joace, la Pojorâta, în compania unei echipe de Liga I. In schimb, pentru calificarea în şaisprezecimile Cupei, Rapid Suceava trebuie să treacă de Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci programat miercurea viitoare, cu începere de la ora 16.30, pe stadionul Areni

Pojorata [800x600]

Departamentul Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a stabilit marţi seară programul jocurilor din turul V al Cupei României.

Bucovina Pojorâta a fost privilegiată de oamenii de la Casa Fotbalului, echipa antrenată de Dănuţ Mândrilă fiind împerecheată în turul V cu FCM Dorohoi. Cum gruparea botoşăneană s-a desfiinţat în  pauza de vară, Bucovina Pojorâta se va califica la “masa verde” în şaisprezecimile de finală, ale competiţiei, fază în care, în proporţie de 80-90%, va juca pe teren propriu, în compania unei echipe de Liga I.

“Nu ne aşteptam să fim împerecheaţi chiar noi cu Dorohoiului, dar asta e! Ar fi culmea să spunem că ne convine. Acum, aşteptăm o echipă de prima ligă la Pojorâta şi sperăm să fie una de tradiţie din fotbalul românesc. Va fi o adevărată sărbătoare pentru întreaga comunitate de aici. Până atunci însă, ne interesează în primul rând meciul de sâmbătă, de la Suceava”, a declarat Dănuţ Mândrilă.

Bucovina Pojorâta a jucat un singur meci în actuala ediţie a Cupei României. A trecut în turul IV, cu 3-0, de Cetatea Târgu Neamţ.

Rapidul trebuie să treacă de Ceahlăul, într-un meci programat miercurea viitoare, pe stadionul Areni

In schimb, Rapidul va avea o misiune complicată în turul V al Cupei României. Astfel, pentru a aduce din nou o echipă de Liga I la Suceava, formaţia antrenată de Bogdan Tudoreanu trebuie să treacă de divizionara secundă Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci programat miercuri, 9 septembrie, de la ora 16.30, pe stadionul Areni.

“Ne aşteaptă un meci greu în Cupa României, în faţa unei echipe bună cu mulţi jucători rămaşi din Liga I. Chiar dacă Ceahlăul se concentreză pe lupta pentru promovare în campionat, nu cred că va veni cu echipa a doua pe Areni. Este până la urmă un singur tur de trecut, apoi joci cu o echipă de Liga I şi mai primeşti şi nişte bani de la Federaţie. Aşa că toţi care au ajuns până în această fază a competiţiei îşi doresc să se califice mai departe. Deocamdată, important pentru noi este să câştigăm jocul de campionat, de sâmbătă, cu Pojorâta, pentru a aborda cu un moral bun meciul din Cupă. Momentan, ne lipseşte încrederea”, crede antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Anul trecut, Semeghin şi compania au ajuns până în optimile de finală ale Cupei României, unde au fost eliminaţi greu de Petrolul Ploieşti.

Programul complet al turului V din Cupa României:

CS Vulturii Lugoj – Metalul Reşiţa

FC Viitorul II – Delta Tulcea

Dacia Unirea Brăila – Oţelul Galaţi

Atletico Vaslui – Sport Club Bacău

Rapid CFR Suceava – FC Ceahlăul

FCM Baia Mare – Olimpia Satu Mare

CS Oşorhei – Universitatea Cluj

ASA Târgu Mureş II – Metalurgistul Cugir

CSM Râmnicu Vâlcea – Gaz Metan Mediaş

Flacăra Moreni – CS Mioveni

Unirea Brânceni – CSU II Craiova

Unirea Tărlungeni – Gloria Buzău

CS Păuleşti – FC Braşov

FC Metaloglobus – CS Baloteşti

CS Afumaţi – FC Clinceni

ACS Berceni – Rapid Bucureşti

Ripensia Timişoara – CS Ineu

Bucovina Pojorâta – FCM Dorohoi (nu se dispută).

In faza şaiprezecimilor de finală din Cupa României, programată pe 22, 23 şi 24 septembrie, vor participa cele 18 echipe calificate din turul V, plus cele 14 formaţii din Liga I. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …