Veste excelenta pentru bolnavii de cancer: Un vaccin cu rezultate uimitoare va fi testat la anul pe oameni

reportersite
24/07/12 ora:9:17pm

Cercetătorii de la Universitatea Ottawa şi de la Spitalul Ottawa au conceput un vaccin care foloseşte sistemul imunitar pentru a lupta împotriva cancerului, anunță portalul descopera.ro

Soluţia concepută de cercetătorii canadieni este compusă din celule ale tumorii ce conţin o formă modificată a stomatitei veziculoase, un virus ce provoacă oamenilor simptome similare gripei, relatează descopera.ro

În experimentele realizate pe şoareci, vaccinul a stimulat cu succes sistemul imunitar, reducând şi chiar eliminând complet cancerul în anumite cazuri.

„Practic, acest vaccin «explică» sistemului imunitar contra cui să lupte”, a explicat Dr. Rebecca Auer, cercetător la The Ottawa Hospital Research Institute. „Pentru că acest virus este atât de străin şi pentru că se află în celulele canceroase, sistemul imunitar se trezeşte şi realizează că acele celule reprezintă un «inamic», distrugând nu doar virusul, ci şi celulele canceroase”, a adăugat Auer.

Cercetătorii cred că vaccinul poate fi perzonalizat pentru fiecare pacient. Auer spune că vaccinul antrenează sistemul imunitar să detecteze toate celulele canceroase infectate, ceea ce ar putea ajuta la combaterea micilor focare de cancer, greu de localizat, care în mod normal ar putea să se dezvolte din nou în corpul pacientului. Vaccinul va fi supus testelor clinice pe oameni începând cu anul viitor.