Painea, implicata in aparitia unei boli grave

4/11/13 ora:5:13pm

paineO dieta bogata in paine dupa menopauza creste riscul aparitiei cancerului de san cu pana la 60 de procente, avertizeaza specialistii.

Vestea buna este ca inlocuirea painii cu pastele scade riscul de boala, dezvaluie acelasi studiu citat de Daily Mail.

Insa nu numai femeile in varsta au de suferit de pe urma consumului de paine, ci si cele mai tinere, cu surplus de greutate cauzat de un consum mare de paine.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatile din Toronto si din Milano au analizat obiceiurile alimentare ale 11.000 de italience de toate varstele. Dintre participantele la studiu, 4.500 erau diagnosticate fie cu cancer de san, fie cu cancer colorectal, in vreme ce restul de 6.700 au fost alese ca grup de control.

Specialistii au observat ca o dieta bogata in paine la femeile cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani creste riscul de cancer cu 60%. In schimb, nu s-au observat riscuri notabile la femeile care consumau frecvent paste.

Cercetatorii spun ca dieta bogata in paine creste nivelul estrogenului, hormon feminin implicat in aparitia cancerului de san, din cauza indicelui glicemic ridicat.