Metoda revolutionara pentru diagnosticarea cancerului la colon

reportersite
4/02/14 ora:12:39pm

pillcamSpecialistii americani au primit aprobarea pentru a folosi in diagnosticarea cancerului la colon o metoda revolutionara. Ei vor utiliza o pastila speciala care poate filma interiorul colonului atunci dupa ce este inghitita.

Pastila se numeste PillCam Colon si e produsa de compania Given Imaging (din Israel), ea avand incorporata o camera care poate filma interiorul colonului, scrie Fox News.

Autoritatile americane in domeniu (Food and Drug Administration) au aprobat folosirea acestui mijloc de diagnosticare in SUA.

Metoda poate fi folosita si la nivel global, expertii estimand ca in fiecare an ea ar putea fi utilizata pentru diagnosticarea a trei milioane de cazuri. Pastila poate detecta formarea unor polipi in colonul pacientilor care sunt supusi unei asemenea examinari, ea completand o analiza precum colonoscopia.

In SUA, de exemplu, numarul pacientilor carora li se face o colonoscopie incompleta in fiecare an este de 750.000. O asemenea problema implica si costuri suplimentare, alaturi de riscurile implicate de alte proceduri folosite pentru o examinare colorectala completa.

Compania Given Imaging este specializata in producerea tehnologiei folosite la vizualizarea, diagnosticarea si monitorizarea sistemului digestiv al oamenilor, inclusiv cu ajutorul pastilei denumite PillCam, care actioneaza asemenea unui endoscop.