Alte stiri
Spania: Antifurt în supermarketuri la sticlele de ulei de măsline, care au ajuns obiect de lux
20 November, 2023
Jandarmii au prins un bărbat care a strâns, cu ajutorul câinilor dresați, 2 kilograme de trufe negre
6 October, 2023
Măslinele negre cresc riscul unor boli gastrice. Asta arată un studiu recent realizat de Asociaţia Pro Consumatori.
Măslinele negre arată apetisant, sunt foarte gustoase şi poate cele mai consumate de români. Nu sunt însă la fel de sănătoase.
Măslinele negre sunt măsline verzi înnegrite prin oxidare, artificial. Sunt gustoase, dar nu foarte sănătoase deoarece atacă mucoasa gastrică. Cele mai sănătoase sunt măslinele verzi sau cele zbârcite.
Ultimul studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori arată lucruri şi mai îngrijorătoare. 40% din cele 20 tipuri de măsline analizate sunt colorate artificial, și conțin nu mai puțin de 9 tipuri de aditivi alimentari, printre care și glutamatul de sodiu. În plus, și măslinele conservate sunt periculoase: conţin cel puţin 5 aditivi.
Sonda Voyager-1 transmite din nou date spre Pământ. Luni de zile, NASA nu a mai …