Creşterea sânilor, provocată de condiţiile ecologice şi de alimentaţie

15/09/10 ora:8:55pm

Sânii femeilor sunt mai mari cu fiecare generaţie. În ultimii 50 de ani, dimensiunea medie a cupei sutienului s-a mărit de la B la DD. Experţi în domeniul sănătăţii feminine consideră drept cauze deterioarea condiţiilor ecologice, consumul de preparate hormonale, pubertatea timpurie, precum şi alţi factori externi, relatează marţi portalul medical rusesc Medikforum.ru.

În schimb, producătorii de lenjerie intimă au o opinie contrară şi susţin că de cele mai multe ori femeile îşi cumpără acest obiect vestimentar cu un număr mai mare, deoarece nu ştiu cu exactitate ce număr poartă. Dar şi ei trebuie să admită că, în ultimii ani, a crescut semnificativ numărul femeilor subţiri, dar cu sânii foarte mari.

Creatorii de sutiene constată sâni foarte mari şi la multe tinere adolescente.

Dr.Susan Davies, profesor la Monash University, susţine că acest lucru se observă mai cu seamă în ţările cu un mod de viaţă occidental. Iar în China s-au observat chiar anomalii asociate cu mărimea sânilor. Unor fetiţe-sugari a început să le crească sânii după ce au consumat o formulă de lapte praf. În ecuaţie nu intră implanturile care schimbă artificial mărimea sânilor.