Thursday , April 25 2024

Conservanţii pot provoca leziuni hepatice! Află ce alte efecte nocive mai au

supermarket

Dacă obișnuiești să consumi semipreparate, ar fi bine să te gândești de două ori înainte, pentru că specialiștii avertizează că în acestea se găsesc conservanți dăunători care-ți pot pune sănătatea în pericol.

Producătorii pun conservanți în produsele alimentare pentru a preveni creșterea bacteriilor și alterarea alimentului, dar uneori aceste substanțe chimice pot induce reacții nocive sau chiar să fie toxice. Iată care sunt cei mai periculoși conservanți!

Galatul de propil
Cunoscut și sub denumirea de E310, galatul de propil se găsește în produsele din carne, murături, sosuri și gume de mestecat. Este un conservant nociv, care poate provoca complicații la naștere și duce chiar la leziuni hepatice pe termen lung. În plus, poate favoriza apariția multor probleme de sănătate, cum sunt bolile respiratorii.

Sulfiții
Acești compuși se găsesc de obicei în conservele de fructe, siropul de porumb, măslinele conservate și pot favozria apariția reacțiilor alergice, cum sunt astmul și rinita. În plus, sulfiții pot induce, de asemenea, dureri articulare ori de cap, și pot provoca, în unele cazuri, cancer.

Uleiurile vegetale bromurate
Acestea sunt folosite pentru a păstra sucul îmbuteliat pentru perioade lungi de timp. Uleiurile bromurate pot declanșa schimbări în țesutul cardiac, leziuni renale, umflarea tiroidei, creșterea depozitele de grăsime în ficat.

Propilenul glicol și carboximetilceluloza
Acești conservanți se găsesc în înghețată. Propilen glicolul, cunoscut și sub denumirea de E1520 este de obicei folosit pe post de antigel și pentru îndepărtarea vopselii. Carboximetilceluloză este un stabilizator. Acesta se găsește de regulă în laptele cu ciocolată și poate favoriza apariția cancerului.

Azotatul de sodiu
Este un alt conservant alimentar dăunător utilizat pentru păstrarea cărnii. Azotatul de sodiu este periculos pentru organism, putând să ducă la cancer de stomac. În Norvegia și Germania autoritățile au interzis utilizarea nitratului de sodiu pe post de conservant alimentar.

click.ro

Vezi si

1,5 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri cronice

Peste 1,5 miliarde de oameni din lume suferă de dureri cronice, o problemă globală cu …