Friday , March 29 2024

Cercetatorii britanici au gasit solutia: Cum se poate incetini topirea inghetatei

inghetata

O echipa de cercetatori britanici a gasit o modalitate de a incetini topirea inghetatei, inclusiv la temperaturi ridicate, datorita unei proteine naturale care se adauga in compozitia acesteia, potrivit unui studiu publicat luni.

Inghetata astfel obtinuta ar fi, de asemenea, mai putin bogata in acizi grasi saturati si ar avea mai putine calorii, asigura studiul efectuat de cercetatori de la universitatile din Edinburgh si Dundee, informeaza AFP.

Concret, oamenii de stiinta au adaugat retetei de inghetata o proteina naturala numita BslA, prezenta in unele alimente si jucand un rol de scut.

Cercetatorii au explicat ca aceasta proteina se agata de celulele adipoase si de bulele de aer continute in inghetata, permitand amestecului sa fie mai stabil.

Consecinta introducerii acestei proteine este ca inghetata ramane “inghetata mai mult timp”, fara ca onctuozitatea sa sa fie mult afectata.

Aceasta noua reteta ar putea facilita activitatea producatorilor si distribuitorilor de inghetata, deoarece permite conservarea acesteia la temperaturi mai putin scazute, oferind in acelasi timp noi oportunitati pentru consumatori.

“Maini lipicioase de la inghetata topita (…) ar putea sa apartina curand trecutului”, spun, cu umor, cercetatorii britanici care spera sa poata introduce acest nou procedeu pe piata in urmatorii trei pana la cinci ani, mai noteaza AFP.

Vezi si

Dr. Cobuz: Alimentația în post

Dacă pornim de la explicația cuprinsă în DEX- postul reprezintă interdicția de a mânca unele …