Broccoli ar putea sta la baza fabricarii unei pilule eficiente împotriva artritei

reportersite
19/09/10 ora:6:36pm

Broccoli este considerat de oamenii de [tiin]\ un veritabil “super-aliment” benefic pentru articula]ii [i ar putea sta la baza fabric\rii unei pilule ce are poten]ialul de a vindeca artrita, informeaz\ dailymail.co.uk.

Broccoli are numeroase propriet\]i anticancer [i este bogat în sulforafan, o substan]\ despre care oamenii de [tiin]\ au afirmat c\ are un rol esen]ial în protejarea oaselor [i a articula]iilor.

Cercet\torii de la Universitatea East Anglia (Marea Britanie) au descoperit c\ aceast\ substan]\ blocheaz\ enzimele ce produc distrugerea articula]iilor în cazul osteoartritei, cea mai comun\ form\ de artrit\.

Cercet\torii britanici au lansat un nou proiect de cercetare despre care se crede c\ va conduce la punerea la punct a unui tratament pe baz\ de broccoli pentru cei aproximativ [ase milioane de pacien]i din Marea Britanie care sufer\ de aceast\ maladie.

În cadrul acestui program, 30 de pacien]i vor primi aceast\ plant\ din familia cruciferelor în dieta lor zilnic\, înainte de opera]iile de reconstruc]ie a articula]iilor la care vor fi supu[i.

Pacien]ii vor fi examina]i [i dup\ aceste opera]ii, pentru a verifica dac\ sulforafanul s-a fixat cu succes la nivelul articula]iilor. Dac\ acest test se va dovedi concludent, numero[i pacien]i vor fi recruta]i pentru a participa la un test clinic mai mare.

Potrivit terapiilor actuale, pacien]ii suferind de artrit\ au de ales între medicamentele care inhib\ durerile pe termen scurt [i interven]iile chirurgicale de reconstruc]ie a articula]iilor.

Artrita este o maladie degenerativ\ care distruge treptat cartilajele din articula]ii, în special la nivelul mâinilor, picioarelor, coloanei, [oldurilor [i genunchilor, în cazul persoanelor în vârst\.