Thursday , April 25 2024

5 alimente care scad nivelul trigliceridelor

seminte

De fiecare dată când mănânci, organismul transformă caloriile de care nu are nevoie în trigliceride, pe care le eliberează în momentul în care are nevoie de energie. Un nivel prea mare de trigliceride însă este periculos pentru sănătate.

Peștele gras

Somonul, macroul, heringul și sardinele sunt doar câteva dintre alternativele de pește gras la care poți apela. Reprezintă o sursă inepuizabilă de Omega-3, ceea ce duce la scăderea numărului de trigliceride. Este recomandat să consumi pește gras de cel puțin două ori pe săptămână.

Alunele, nucile și semințele

Pentru a obține doza recomandată de Omega-3 din ele este indicat să consumi alunele și semințele, simple, neprăjite și fără sare. Sunt ideale pe post de gustare între mese sau în locul unui desert. Totuși, nu le consuma în exces, deoarece au un conținut caloric ridicat și pot duce la acumularea de kilograme în plus.

Avocado

Este un fruct destul de puțin cunoscut în gastronomia românească, dar beneficiile sale pentru sănătate sunt apreciate peste tot în lume. Este bogat în fibre și acid oleic, ceea ce duce la instalarea senzației de sațietate și astfel nu vei mânca în exces, crescând în acest mod numărul de trigliceride.

Usturoiul

Considerat unul dintre cele mai puternice medicamente naturale, usturoiul reduce în mod natural numărul de trigliceride. Un cățel de usturoi pe zi normalizează nivelul grăsimilor din sânge și astfel îți vei proteja sănătatea.

Laptele

În special, cel degresat, este deosebit de benefic pentru organism. Bea câte un pahar pe zi dimineața la mic dejun sau seara înainte de culcare și nivelul trigliceridelor se va echilibra.

click.ro

Vezi si

1,5 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri cronice

Peste 1,5 miliarde de oameni din lume suferă de dureri cronice, o problemă globală cu …