Viorica Dăncilă, la Falticeni: Avem în ambele partide miniștri care trebuie să plece

14/08/19 ora:6:56pm

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit miercuri, la Falticeni, despre relația cu ALDE, spunând că este firesc ca PSD să aibă un candidat la prezidențiale și că formațiunea pe care o conduce nu își dorește ca ALDE să plece. Premierul susține că sunt miniștri din ambele partide care trebuie schimbați, relateaza Mediafax.

“Evaluarea miniștrilor nu o facem în funcție de partid, evaluarea o facem în funcție de activitatea pe care au desfășurat-o. Nu am terminat încă evaluarea și cred că această evaluare trebuie să o discut cu partenerii de coaliție, nu cred că dacă vin în spațiul public și spun un anumit lucru acest lucru va fi benefic pentru continuarea acestei coaliții. Trebuie să lămurim lucrurile în interiorul coaliției. Avem în ambele partide miniștri care trebuie să plece și miniștri care trebuie să rămână, dar cred că aceste lucruri trebuie să le stabilim în interior”, a declarat Viorica Dăncilă, aflată în vizită in judetul.

“De ce ziceți că rămânem fără majoritate? Eu cred că nu vom rămâne fără majoritate (…) Nu ne dorim să iasă ALDE de la guvernare, dar opțiunea este al lor. România are nevoie de stabilitate. Am venit împreună cu promisiuni și împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsurii. Avem datoria aceasta față de români, pentru că promisiunile au fost ale coaliției.”, răspune aceasta.

Premierul a reluat ideea remanierii, spunând că aceasta va avea loc, dar fără o restructurare în Parlament, transmite Mediafax.

Miercuri si joi, in județul Suceava este prezentă o delegație guvernamentală, condusă de premierul Viorica Dăncilă. Alături de aceasta, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, și secretarul general și ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, sunt prezenți în județul Suceava (la Fălticeni mai exact unde a avut loc un CEX al PSD Suceava), iar în cursul zilei de joi, 15 august, se vor afla la Putna și Cacica, unde vor asista la slujbele de la Mănăstirea Putna și la Basilica Minor din Cacica prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.