Viorica Dancila a ratat intalnirea pe care trebuia sa o aiba cu Jean Claude Juncker. Care e explicatia Guvernului

17/09/18 ora:9:34pm

Premierul Viorica Dancila ar fi trebuit sa se intalneasca luni seara, la Aeroportul Baneasa, cu seful Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, care a venit in tara noastra pentru a participa la Summit-ului Celor Trei Mari.

Intrevederea nu a mai avut loc, iar in presa au aparut informatii ca Dancila ar fi intarziat.

Guvernul a venit insa cu explicatii, precizand ca Dancila a fost anuntata de Reprezentanta Delegatiei Comisiei Europene in Romania ca aeronava lui Junker ajunge la 18.30.

Ulterior, afirma Executivul, directorul Aeroportului a informat-o pe Dancila ca avionul va ajunge mai devreme.

Potrivit Guvernului, premierul a ajuns la Aeroportul Baneasa la ora 18.00, dar SPP-ul il preluase deja pe Jean Claude-Juncker si l-a dus la hotel.

“Protocolul Guvernului Romaniei a fost informat de Reprezentanta Delegatiei Comisiei Europene in Romania ca aeronava cu care se deplaseaza in Romania presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Baneasa, la ora 18.30, informatii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dancila a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Baneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anuntat de catre directorul Aeroportului Baneasa ca aeronava cu care vine in Romania presedintele Comisiei Europene este posibil sa aterizeze mai devreme decat ora anuntata initial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dancila a intrat in Aeroportul Baneasa.

Insa, SPP a preluat in coloana oficiala delegatia presedintelui Comisiei Europene de la scara avionului si a plecat spre hotelul la care urma sa fie cazata”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, noua sefi de stat, doi presedinti de Parlamente nationale, un prim-ministru si un ministru al Afacerilor Externe participa, in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti, la cel de-al treilea Summit al Initiativei celor Trei Mari, gazduit de presedintele Klaus Iohannis.

ziare.com