Theresa May a anuntat ca va demisiona

24/05/19 ora:12:28pm

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anuntat, vineri, ca va demisiona in data de 7 iunie.

Intr-o declaratie marcata de emotie, May a precizat ca a facut “tot ce a putut” pentru a onora rezultatul referendumului din 2016, dar nu a reusit sa scoata Regatul Unit din UE.

May a făcut acest anunț în fața reședinței oficiale a premierului, 10 Downing Street, vizibil emoționată, pe punctul de a izbucni în plâns. Decizia era așteptată de mai multă vreme în contextul în care premierul britanic nu a reușit să obțină aprobarea Parlamentului de la Londra asupra acordului Brexit negociat de aceasta cu liderii de la Bruxelles. De altfel, eșecul ei a dus la amânarea Brexit-ului până la 31 octombrie, deși evenimentul ar fi trebuit să se producă încă din martie.

“Am făcut tot ce am putut să conving deputații să sprijine acordul… din păcate nu am reușit să fac asta”, a declarat May.

Ea a mai spus că a căutat compromisul, care nu este un ”cuvânt murdar” și finalizarea procesului început de David Cameron. May a trecut în revistă principalele momente de la referendumul pentru ieșirea din UE, din 2016.

Ea a transmis un mesaj de unitate. ”Stăm împreună și împreună aveam un viitor bun. Sunt atâtea de care putem fi mândri și optimiști” a spus May.

Vizibil emoționată, pe punctul de a izbucni în plâns, Theresa May și-a încheiat discursul spunând că este onorată să fi fost premierul Marii Britanii. ”A fost onoarea vieții mele să fiu a doua femeie prim ministru al țării, dar cu siguranță nu ultima. Sunt profund recunoscătoare pentru onoarea de a fi servit țara”.