Simona Halep a primit cea mai inalta distinctie a Patriarhiei Romane, “Crucea Patriarhala”

18/07/19 ora:3:17pm

Patriarhul Daniel i-a acordat joi Simonei Halep cea mai inalta distinctie a Patriarhiei Romane – ”Crucea Patriarhala”, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Resedinta Patriarhala.

“Simona este pentru multi tineri astazi un simbol al harniciei, perseverentei si sperantei. Ne bucuram sa scoatem in evidenta ca toate realizarile domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort sustinut, prin efort constant. Pe langa toate acestea insa, Biserica, draga Simona, pretuieste foarte mult faptul ca marturisiti in public prin semnul Sfintei Cruci credinta crestina ortodoxa si prin aceasta aratati ca reprezentati cu fidelitate poporul roman credincios, jertfelnic si talentat. Va dorim ani multi, cu sanatate si bucurie si mult ajutor de la Dumnezeu!”, i-a urat Patriarhul la oferirea distinctiei, potrivit basilica.ro.

Castigatoarea turneului de la Wimbledon a multumit pentru distinctia primita, marturisind ca este onorata si in acelasi timp foarte emotionata.

“Totdeauna ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit si pentru familia in care am crescut. Ma bucur ca sunt romanca, ma bucur ca sunt pe acest pamant si sper sa bucur cat mai multi oameni si copii, sa-i inspir sa reuseasca si ei ceea ce-si doresc. Slava Domnului si Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!”, a spus Simona Halep, la ceremonie.

Pe langa Crucea Patriarhala, Simona Halep a primit de la Patriarhul Daniel o Biblie “Centenar”.

La eveniment au fost prezenti parintii Simonei Halep si alti apropiati ai campioanei, precum si consilieri patriarhali.