Procurorul Adina Florea, propusă la şefia DNA, candidează şi la Secţia pentru investigarea magistraţilor

18/10/18 ora:8:59pm

Procurorul Adina Forea, propusă de ministrul Justiţiei să preia postul de şefă DNA, apare şi pe lista candidaţilor pentru nou înfiinţata secţie pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului General. CSM a publicat lista candidaţilor care vor susţine vineri interviuri pentru noua secţie.

Adina Florea a anunţat că dacă îi vor fi admise ambele candidaturi va opta pentru şefia DNA.

“În măsura în care mi se va accepta candidatura la DNA, îmi voi continua activitatea la DNA, nu pot să mi-o continui şi colo şi colo, n-am cum, nu se poate. Este o funcţie de execuţie aceasta, iar candidatura pentru DNA este pentru o funcţie de conducere, nu are nicio legătură una cu alta. Sunt total diferite”, a declarat Adina Florea pentru Mediafax.

Adina Florea candidează pentru un post de procuror la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, înfiinţată după intrarea în vigoare a modificărilor aduse legilor justiţiei. Procurorul constănţean va susţine interviu vineri, între 11.00 şi 11.30.

Alături de ea vor mai da interviu alţi şapte candidaţi, fie pentru poziţia de procuror-şef alsecţiei, fie pentru poziţia de procuror al noii structuri din Parchetul General.

Adina Florea este propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef DNA. Tudorel Toader a trimis propunerea la Cotroceni, în ciuda avizului negativ primit de la CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, despre numirea Adinei Florea la şefia DNA că nu va permite ca România să facă paşi înapoi împotriva luptei anticorupţie şi a cerut o verificare privind legalitatea propunerii, având în vedere avizul negativ de la CSM.

“România nu poate să facă paşi înapoi. Ne dorim o luptă anti-corupţie seriosă. DNA are nevoie de o persoană independentă, hotărâtă să îşi asume lupta dificilă. Nu este posibil să facem paşi înapoi unde Romania ajunsese să fie un exemplu pozitiv. Apar probleme grave în felul cum se aplica procedurile. Avem un aviz negativ. Mă preocupă si voi face declaraţii în ţară. Până atunci am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri”, a adeclarat Klaus Iohannis la Strasbourg.