Premierul Dancila anunta ca va cere Parlamentului votul de incredere

28/08/19 ora:8:49pm

Premierul Viorica Dăncilă a raspuns miercuri seara, printr-o declaratie, președintelui Klaus Iohannis, care a anunțat că respinge „în integralitate” remanierea propusă de premier, afirmând că propunerile pe care le-a primit sunt „inacceptabile”. Iata declaratiile premierului:

Klaus Iohannis nu și-a înțeles rolul constituțional.
Atitudinea sa nu e deloc surprinzătoare. De doi ani și jumătate se folosește de funcție pentru a critica acest guvern.
Dl Iohannis a înlocuit datoria de mediator cu cea de sabotaj.
Este un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al dl Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor
Noi ne vom continua activitatea.
Vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru continuarea mandatului.
Avem o responsabilitate față de țară și față de români.
Dl Iohannis își aduce singur laude și ne garantează că România e o țară stabilă în timp ce face tot posibilul să o destabilizeze.
A reușit contraperformanța de a bloca de nenumărate ori guvernul refuzând miniștri după bunul plac.
Dacă dl Iohannis consideră că acest guvern a eșuat pentru că a crescut pensiile și salariile, a generat una dintre cele mai mari creșteri din UE și a crescut considerabil investițiile, înseamnă că un guvern de succes pentru el înseamnă tăierea pensiilor și salariilor, renunțarea la dreptul la proprietate și conviețuirea în grupuri.
E de-a dreptul revoltător că folosește de la tribuna administrației prezidențiale expresia guvern corupt.
Îl somez să prezinte de urgență probe pentru această afirmație care dăunează grav imaginii României.
Acest guvern pe care dl Iohannis îl consideră incompetent e cel lăudat de președintele Trump pentru performanțele economice, cel care a crescut veniturile românilor și a făcut investiții în aproape toate comunitățile locale.
Nu voi accepta niciodată ca votul românilor să fie discreditat.
Am văzut lașitatea dl Tăriceanu, minciunile dl Ponta, plângerile penale ale dl Orban, jignirile dl Barna, atacurile dl Iohannis.
Înțeleg că trebuie să mă lupt cu toți acești bărbați de stat ai României care nu au înțeles că lupta politică e pe proiecte, și nu pe cine țipă mai tare.
Ne vom duce cu demnitate mandatul până la capăt și vom avea curajul să ne uităm în ochii românilor pentru că nu am luat niciodată o decizie împotriva lor.