Nici liderii PSD nu cred ca motiunea va trece

21/10/10 ora:11:25pm

Mai mul]i pesedi[ti de la vârful partidului au cântat deja prohodul mo]iunii de cenzur\. Potrivit surselor social-democrate, Adrian N\stase [i Liviu Dragnea sunt cei mai vehemen]i în anticiparea unui e[ec al r\sturn\rii Guvernului Boc.

În ultimele zile, tot mai multe zvonuri venite dinspre PSD anun]au [ansele minime ale mo]iunii de cenzura care urmeaza sa fie votata în plen s\pt\mâna viitoare.

Surse social-democrate au confirmat pentru Impactnews ca discu]ii pe aceasta tema au avut loc între social-democra]ii din conducerea forma]iunii, Adrian N\stase [i Liviu Dragnea exprimându-se clar în leg\tura cu faptul ca este pu]in probabil ca Executivul sa fie r\sturnat pe 27 octombrie.

De altfel, N\stase a punctat cât se poate de clar, într-o interven]ie la Realitatea, faptul ca nu este optimism în leg\tura cu mo]iunea.

” Eu cred ca în acest moment, în condi]iile în care PDL î[i va împiedica parlamentarii sa ajunga la prezidiu pentru a vota [i îi va ]ine în b\nci, în condi]iile astea aritmetica parlamentar\, a[a cum a fost m\sluita de c\tre reprezentan]ii Puterii prin <transferuri de juc\tori>, practic vom vota numai noi, cei de la PSD, cei de la PNL [i cei de la PC. În condi]iile astea num\rul de voturi va fi insuficient. Eu nu cred ca exista ra]iuni pentru un optimism prea mare. Asta de[i, evident, starea de spirit din strada [i din ]ara în acest moment ar favoriza adoptarea unei astfel de mo]iuni”, a subliniat N\stase.

Aceste pozi]ii din interiorul PSD ar putea confirma pe de o parte ipotezele PDL-ului, dar [i ale consilierului pre[edintelui B\sescu, Sebastian L\z\roiu, potrivit c\rora Opozi]ia nu î[i dore[te cu adev\rat sa ajunga la guvernare în acest moment, pentru ca nu ar putea s\-[i respecte angajamentele din programele pe care le-a prezentat, riscând sa piarda electorat, chiar în detrimentul PDL-ului.

Pe de alta parte, scepticismul unor politicieni precum N\stase [i Dragnea ar putea fi dat [i de o realitate matematic\, a voturilor necesare adopt\rii mo]iunii, în contextul în care minorit\]ilor par greu de convins sa tr\deze Puterea, iar dinspre PDL, UDMR [i UNPR prea pu]ini parlamentari se arata dispu[i sa treaca în barca PSD-PNL. (ImpactNews)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. cimpoies vasile 22/10/2010 la ora 13:19 -

    Daca nici acum cand tara este in fierbere, cand masa de nemultumiti impotrive guvernului portocaliu a ajuns la 90%,opozitia nu va fi in stare sa asigure cele 20 voturi care le lipsesc,inseamna ca opozitia este neputincioasa si merita sa stea in popzitie inca 50 de ani.Asa cum s-a demonstrat in ultima vreme puterea dicteaza si in guvern si in parlament.Opozitia face o prezenta de mobila inerta,nimeni nu tine seama de parerile ei,asadar incet ,incet ne apropiem de o dictatura a unui partid si a unui presedinte si meritam.