Liviu Dragnea cere buget mai mic pentru serviciile secrete

3/02/19 ora:7:18pm

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat jurnaliștilor, duminică, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, că a cerut revizuirea bugetelor pentru serviciile secrete, pentru că sumele i se par prea mari. El a spus că acești bani ar putea fi folosiți pentru sănătate, de pildă pentru „programe gratuite pentru vitamina D pentru copii” sau pentru diabet.

Vitamina D este însă deja gratuită pentru copiii din România, iar bolnavii de diabet beneficiază, la rândul lor, de unele programe în care tratamentul este gratuit sau parțial compensat.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate de exemplu. Eu mă gândesc un program de acordare gratuită pentru toți copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranță națională. Un program de diabet. Și au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern, dacă nu, eu sigur o să o fac la Parlament cu amendament”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă nu e nevoie și de avizul CSAT pentru a modifica bugetele serviciilor (o dispută care a mai fost anul trecut în momentul rectificării bugetare – n.r.), Liviu Dragnea i-a întrebat pe jurnaliști ușor iritat: „Îmi trebuie avizul lui Iohannis și pentru viață să înțeleg?”. Apoi a adăugat: „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

La insistențele jurnaliștilor pe tema avizului, Liviu Dragnea a replicat tăios: „A fost o singură întrebare. Dacă vreți să ne mai vedem după Cameră, să începem anul bine, dacă nu….” a spus Liviu Dragnea făcând cu mâna semnul de „la revedere”.

digi24.ro