KLAUS IOHANNIS a demisionat din PNL

18/12/14 ora:12:29pm

klaus-iohannisKlaus Iohannis a demisionat din PNL. Preşedintele ales părăseşte partidul înainte de a prelua oficial mandatul de şef al statului şi la aproape un an de când este membru al partidului.

Klaus Iohannis şi-a anunţat, joi, retragerea din PNL la şedinţa în care liberii aleg cine îl va înlocui pe preşedintele ales.

Pentru poziţia de lider al PNL candidează Alina Gorghiu, susţinută de Iohannis, şi Ludovic Orban, sustinut de Crin Antonescu.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a întrunit la Palatul Parlamentului pentru a alege noul preşedinte al partidului, cel care, împreună cu Vasile Blaga, va conduce noul PNL până la Congresul din 2017.

Iohannis a devenit membru al PNL în 2013, fiind cooptat rapid în conducerea partidului condus la acea vreme de Crin Antonescu. A fost ales astfel în funcția de prim-vicepreședinte, iar pe 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului.

În al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Iohannis, candidat ACL, l-a învins pe candidatul PSD, Victor Ponta, obţinând 54,43% din voturi.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi actualul şef al statului, Traian Băsescu s-au întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru un schimb de informaţii privind funcţia prezidenţială. Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ o oră.

“În această seară, m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a scris Iohannis pe Facebook.

Klaus Iohannis va depune duminică, la ora 12.00, în plenul comun al Senatului României și al Camerei Deputaților, jurământul de învestitură, iar la ora 13.00, la Palatul Cotroceni va prelua oficial mandatul de președinte al României de la președintele Traian Băsescu.