Jurnalist român de la Rise Project, reţinut în Bulgaria în timpul unei anchete despre fraude cu fonduri UE

14/09/18 ora:12:02pm

Attila Biro, de la Rise Project, a fost reţinut joi seara de poliţia bulgară în noaptea de joi spre vineri în apropierea localităţii Pernik.

Jurnalistul Attila Biro investiga un caz de fraudă cu fonduri europene când a fost reţinut de poliţia din ţara vecină, împreună cun coleg bulgar. Biro era şi unul dintre invitaţii la o conferinţă pe tema corupţiei şi fraudei cu fonduri UE, conferinţă desfăşurată la Sofia chiar pe 13-14 septembrie, urmând să ia cuvântul alături de un director din OLAF şi un fost ministru-adjunct de Interne din Bulgaria.

Jurnalistul a fost eliberat în jurul orei 5 dimineaţa.

COMUNICATUL MAE:

Ambasada României la Sofia are în atenție cazul cetățeanului român reținut în cursul nopții de 13 spre 14 septembrie pe teritoriul Republicii Bulgaria și a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare.

De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetățeanul român pentru a acorda asistență consulară.

În urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autoritățile bulgare au informat că cetățeanul român a fost reținut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zona aflată în atenția autorităților bulgare.

După efectuarea verificărilor, cetățeanul român a fost eliberat.

Reprezentanții misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistență consulară în relația cu autoritățile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii.

Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situației, fiind în contact cu autoritățile bulgare.

Sursa: Pro TV