Iohannis desemneaza propunerea PSD: Viorica Dancila va fi primul premier femeie al Romaniei

17/01/18 ora:5:49pm

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, la finalul consultarilor cu partidele parlamentare, ca mai da o sansa PSD si ca o desemneaza in functia de premier al Romaniei pe Viorica Dancila.

dancila1Iata declaratiile presedintelui Klaus Iohannis:

– Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea primului ministru.

– Azi am ascultat opiniile si argumentele politicienilor, dar am reusit ieri, aseara, astazi, intre intalniri, sa ascult si opiniile oamenilor simpli.

– Sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente, legate de politica partidelor. Sunt multe legate de politica interna a Romaniei, de politica externa si de securitatea Romaniei.

– In primul rand aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu CCR in materie de desemnare. Aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara. In Parlament, dupa consultari, este foarte clar: PSD dispune de o majoritate. Si atunci, cantarind toare argumentele, tinand cont de situatia concreta am decis sa dau PSD inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila.

– Dar acum, PSD trebuie sa performeze.

– PSD a promis si in campania electorala, si dupa campanie, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar pana acum prea putin s-a realizat. Acum PSD trebuie sa dovedeasca ca ce a promis face

– Avem, la un an de la alegerile parlamentare, castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face.

– In continuare invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine.

– E posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele mai degraba decat sa le incurce.