Iohannis a facut turul ministerelor. Ce le-a cerut noilor ministri de la Aparare, Interne, Externe si Justitie

5/11/19 ora:4:16pm

Iohannis l-a felicitat in repetate randuri pe premierul Ludovic Orban pentru preluarea guvernarii, afirmand ca reprezinta o reala usurare pentru toti romanii, si si-a exprimat bucuria pentru ca “s-a terminat guvernarea pesedista esuata si iresponsabila”.

Seful statului a avut si cateva sfaturi si solicitari pentru noii ministri. Lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, Iohannis i-a cerut sa repare “ce au stricat pesedistii, sa refacem increderea partenerilor in politica externa a Romaniei”.

“Reabilitati-va in ochii romanilor si asigurati-va ca siguranta cetateanului sa fie prima preocupare. Eliminati incompetentii, pilele care au ajuns in diferite structuri de comanda si de conducere. Redati o sansa adevaratilor profesionisti, pentru ca aveti multi si veti vedea ca veti recastiga demintatea, respectul romanilor”, a fost sfatul lui Iohannis pentru ministrul de Interne, Marcel Vela.

Ministrului Apararii, Nicolae Ciuca, Iohannis i-a spus ca are o sarcina speciala, foarte grea: “Toti aveti o sarcina speciala, foarte grea, pe care impreuna trebuie sa o indeplinim cu excelenta. Securitatea nationala trebuie garantata cu orice pret. Stiti foarte bine, noi, impreuna, trebuie sa garantam romanilor securitatea nationala”.

In ceea ce il priveste pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, seful statului i-a cerut sa reia discutiile pe tema legilor Justitiei si a Codurilor Penale.

ziare.com