Întâlnire președinte-premier. Iohannis a promulgat legea care elimina plafonul de 5 salarii pentru plata CAS si a CASS

11/01/17 ora:8:05pm

iohannis-grindeanuLa Palatul Cotroceni a avut loc prima întâlnire dintre preşedinte şi premier, după instalarea Guvernui Grindeanu. La discuţii a participat şi ministrul de Finanţe, chemat şi el la Cotroceni.

Președintele a spus că a solicitat Guvernului ca deficitul bugetar să fie menținut sub 3%, iar alocarea pentru apărare să fie de 2%.

„A fost o discuție aplicată, în care am analizat efectul primelor măsuri luate de Guvern. Am solicitat și primit informații legate de cum se vede la nivel de Guvern construcția bugetului din 2017. E foarte important să avem un buget sustenabil, solid”, a spus președintele.

„Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realitate. Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalități”, a mai spus președintele.

„Nu va fi deloc ușor de construit un buget cu măsurile care au fost deja aprobate, și încadrându-se în deficit, dar e obligatoriu. Guvernul va trebui să vină cu o soluție”, a mai spus Klaus Iohannis.

„E problema Guvernului să vină cu un buget sustenabil”, a adăugat el.

Președintele a mai spus că va promulga legea care elimină plafonul de cinci salarii medii brute pentru plata CAS și a CASS.

digi24.ro