Firea: Cred ca se va propune excluderea mea. Dragnea vrea sa scape si de doi ministri

21/09/18 ora:1:42pm

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca cel mai probabil vineri se va cere excluderea sa din partid.

“Cred ca miza este excluderea mea, pentru ca am avut curajul, dupa ce am epuizat toate etapele, sa spun ca domnul Dragnea nu isi mai respecta angajamentele facute fata de romani. Cred ca se va propune excluderea mea”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a adaugat ca Liviu Dragnea vrea sa scape si de doi ministri care sunt incomozi, Paul Stanescu, vicepresedinte PSD si ministrul Dezvoltarii Regionale, si Tudorel Toader, ministrul Justitiei.

Edilul a precizat ca angajamentul lor este in primul rand fata de cetateni.

“Noi avem angajament fata de tara, de echipa si, in ultimul rand, fata de un om. Oricum s-a castigat ceva. Faptul ca am ajuns la concluzia ca lucrurile nu merg in directia buna in ceea ce priveste managementul politic al lui Dragnea si poate intelege si dumnealui asta. Daca nu intelege, atunci lucrurile vor merge din ce in ce mai rau, din pacate”, a adaugat Firea.

Ea sustine ca lucrurile s-au acutizat in ultimele 6-8 luni, in ceea ce priveste blocajul intre ei si Liviu Dragnea.

“100% suntem pentru mentinerea coalitiei PSD-ALDE si a Guvernului condus de doamna Dancila. Sub nicio forma nu vom intreprinde o actiune care sa puna in pericol guvernarea”, a precizat Firea.

“Se spune despre noi ca suntem pucisti, ceea ce inseamna ca vrem sa preluam puterea dupa o baie de sange”, a adaugat primarul general al Capitalei, adaugand ca a venit cu pistoale de jucarie la ea: “Sa-i arat domnului Dragnea ca suntem pasnici”.

La randul sau, vicepremierul Paul Stanescu a transmis ca “nimeni nu va pleca din partid, chiar daca se va incerca o excludere sau alta”.