Federația Operatorilor Români de Transport protestează în nouă județe. O parte dintre operatori au anuntat de ieri ca au anulat protestul

11/10/18 ora:11:01am

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) protestează în prezent în nouă județe, unde a oprit circuația mașinilor de transport persoane, urmând ca în perioada următoare să oprească transportul și în celelalte județe, a declarat pentru Mediafax Augustin Hagiu, preşedinte FORT.

„Am început deja să protestăm în nouă județe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galați, Constanța, Braşov, Călăraşi, Neamț și Mureș, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulația şi în celelalte județe. La această oră este oprită circulația şi pe ruta județeană şi interjudețeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”, a spus Hagiu.

Primele două județe care au oprit transportul de persoane interjudețean şi județean de persoane au fost Vaslui şi Iaşi. Circulația se opreşte în mai multe județe, printre care Bistrița și Satu Mare. Numărul total de maşini licențiate pentru cursele regulate de transport județean și interjudețean este de circa 30.000 iar daca FORT va opri circulația în jumătate din țară, așa cum și-a propus, se vor opri circa 16.000 de mașini, a spus Hagiu.

Transportatorii sunt nemulțumiți de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Șova care liberalizează tnsportul județean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor, iar pentru joi transportatorii au anunțat întreruperea transportului de persoane. Ulterior Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat că a anulat protestul programat joi dimineața în toată țara și i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situația. (Mediafax)