Cod galben de inundatii pe raurile din Suceava. Coduri portocaliu si galben in 27 de judete

13/03/18 ora:5:28pm

Raurile din Harghita, Covasna si Brasov vor fi sub avertizare de tip cod portocaliu de inundatii, valabila pana miercuri, la ora 10:00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

cod-de-inundatii“Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, prognozate, a cedarii apei din stratul de zapada si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie pe afluentii mici ai Oltului aferenti sectorului amonte Acumulare Voila, judetele Harghita, Covasna si Brasov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinele hidrografice Cormos, Homorodul Mic si Homorodul Mare”, arata hidrologii.

Totodata, a fost instituit cod galben de inundatii pe rauri din judetele Harghita, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu, Alba, Mehedinti, Dolj si Olt pana miercuri la ora 9:00, Teleorman, Arges, Dambovita, Giurgiu si Prahova pana miercuri la ora 12:00, Covasna, Brasov, Buzau, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Botosani, Iasi, Vaslui si Galati pana miercuri seara.

Amintim si ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ si averse in jumatatea de vest a tarii si in regiunile estice, sudice si centrale, valabila pana miercuri dimineata.