Casa de Sănătate anunță că va plăti din bugetul propriu majorările salariale pentru personalul auxiliar din spitale

12/06/19 ora:4:32am

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au anunțat, marți, că finanțarea influențelor financiare determinate de creșterile salariale care se acordă în anul 2019 pentru personalul auxiliar din unitățile sanitare publice va fi asigurată din bugetul propriu.

“Finanțarea influențelor financiare determinate de creșterile salariale care se acordă în anul 2019 pentru personalul auxiliar din unitățile sanitare publice va fi asigurată din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-un mecanism similar celui prin care se finanțează și influențele financiare determinate de creșterile de salarii ale personalului medical din aceleași spitale, conform unui Ordin comun semnat de ­Mi­nistrul Sănătății, Sorina Pintea, și de Președintele CNAS, Răzvan Vulcă­nescu”, transmite Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate precizează că, la începutul anului, s-a efectuat o mărire salarială pentru personalul auxiliar, care a fost finanțată inițial din bu­getele spitalelor, însă, avân­du-se în vedere impactul asupra bugetelor unităților sanitare publice cu paturi și asupra serviciilor medicale spitalicești acordate asiguraților, Guvernul a decis, la sfârșitul lunii mai, la ­pro­punerea Ministerului Sănătății, ca pentru personalul încadrat în unitățile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unitățile administrativ-teritoriale, aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influențele financiare determinate de creșterile salariale să se asigure prin transferuri din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, de la titlul VI „Transferuri între unități ale administrației ­pu­blice”.

„Ordinul pe care l-am semnat împreună cu doamna ministru și care a fost publicat în Monitorul Oficial transpune în practică prevederile Ordonanței de Urgență nr. 35/2019 și totodată soluționează problema sursei de finanțare a majorărilor salariale din spitalele publice într-o manieră care evită apariția unor dificultăți bugetare pentru acestea”, a declarat președintele CNAS, Răzvan Vul­că­nescu, relatează Mediafax.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. adela 12/06/2019 la ora 10:31 -

    Ce ar fi sa plateasca si concediile medicale restante,pe care angajatorii le suporta pana la plata din propriul buzunar? Statul face protectie sociala pe spinarea angajatorilor, care vad banii dupa un an.