Saturday , April 20 2024

Boc i-a "furat" onorurile militare lui Geoană la parada de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a primit onorurile militare, în absenţa din ţară a preşedintelui Traian Băsescu. Cel care a beneficiat de acest protocol a fost premierul Emil Boc. Şeful Guvernului a avut parte însă şi de huiduielile unora dintre cei care au asistat la ceremonie. Administraţia Prezidenţială susţine că preşedintele l-a desemnat pe premier să primească onorurile.
Surprize cu iz de scandal la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale din Capitală.  Asta pentru că în condiţiile absenţei din ţară a preşedintelui Traian Băsescu (aflat în Kazahstan la reuniunea OSCE), al doilea om în stat, şeful Senatului, Mircea Geoană, ar fi urmat să primească onorurile militare. Numai că le-a primit premierul Emil Boc.
Surse din apropierea preşedintelui Senatului susţin pentru REALITATEA.NET că staff-ul acestuia a fost contactat telefonic marţi de protocolul Administraţiei Prezidenţiale pentru a i se propune ca Geoană să-l înlocuiască pe Traian Băsescu la ceremonii.  Mircea Geoană a acceptat, numai că miercuri înainte cu doar 10 minute de ceremonia propriu-zisă, staff-ul acestuia a fost înştiinţat că oficialul care va primi salutul armatei va fi premierul Emil Boc.
Acesta a declarat presei că el a fost desemnat de preşedinte să primească onorurile militar. “Protocolul este cel care a fost stabilit şi dumneavoastră aţi văzut ce s-a întâmplat. De ieri, preşedintele m-a desemnat în acest sens”, a spus Boc.
Şeful Guvernului nu a avut numai parte de onoruri ci şi de huiduieli, ceea ce l-a făcut să o ia repede din loc, Emil Boc urcându-se rapid în maşină pentru a merge la inaugurarea centurii de nord a Capitalei. Adică de la coroane de flori, la tăiat panglici.

Turcan: Preşedintele l-a delegat pe Emil Boc

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, spune pentru REALITATEA TV că “preşedintele Traian Băsescu l-a delegat pe primul ministru în urmă cu două zile să primească raportul la parada de 1 Decembrie. Este o situaţie de reprezentare şi nu una de interimat al funcţiei. România nu se află în situaţia de predare constituţională a atribuţiilor şefului statului, astfel incât domnul Geoană să fie nevoit să primească raportul”. De asemenea, Turcan a apreciat drept regretabil faptul că “diverse persoane, probabil din zona domnului Geoană”, încearcă să creeze confuzie, “distribuind pe surse informaţii false”.

MApN şi SPP aruncă pisica

Reprezentanţii MApN spun că SPP a decis cine primeşte onorurile militare. În schimb, SPP spune altceva. “SPP nu a organizat defilarea de 1 decembrie. SPP nu decide cui i se dă onorul. SPP a participat doar la luarea măsurilor de securitate pentru demnitarii care au fost la faţa locului.”
Conform regulamentului Ministerului Apărării Naţionale, onorul militar se acordă, în funcţie de condiţiile stabilite de organizatori- preşedintelui României, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, primului ministru, ministrului apărării naţionale şi şefului Statului Major General. Onorurile militare cuvenite unor funcţii se prezintă numai titularilor sau înlocuitorilor legali. (realitatea.net)

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …

One comment

  1. rPrin acest abuz ARMATA a fost INJOSITA/