Thursday , April 25 2024

Blocaje mari cu CARDUL DE SĂNĂTATE în jumătate de ţară. Multi romani au incercat sa scoata bani de la bancomat cu cardul de asigurat

card sanatate

Cardul de sănătate a blocat sistemul în mai bine de jumătate de ţară. Medicii de familie spun că în acest moment fie nu pot valida serviciile medicale oferite pacienţilor, fie nu pot activa documentele electronice.
În acest moment, în peste 25 de judeţe sunt semnalate probleme cu validarea cardurilor de sănătate. Medicii de familie reclamă că nu pot valida cardurile de sănătate pentru că sistemul fie este blocat, fie se mişcă foarte încet. Unii medici susţin că validarea cardurilor durează chiar şi 45 de minute.
“La nivel naţional nu există sistem blocat. Există întârzieri în răspuns din cauza numărului foarte mare de solicitări. Sunt aproximativ 9.000 de solicitări pe secundă”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, la România TV.
Au fost şi situaţii în care oamenii au mers la bancomate cu cardurile pentru a scoate bani. Mai multe bănci au anunţat că bancomatele lor au fost blocate cu carduri de sănătate. Una dintre explicaţii ar fi că atât cardul bancar cât şi cel de sănătate seamănă izbitor, singura diferenţă fiind banda de siguranţă de pe cel bancar. O altă explicaţie ar fi că unii oameni au crezut că pe cardul de sănătate sunt şi bani.
Aproape 840.000 de persoane nu şi-au ridicat cardul de sănătate de la casele de asigurări de sănătate sau de la medicul de familie, dar vor primi servicii medicale şi după 1 mai, când cardul devine obligatoriu, consultaţiile fiind monitorizate separat.

Vezi si

Poşta Română: Până de sărbători putem livra pensiile; depinde când ne intră banii în conturi

Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la …

One comment

  1. “La nivel naţional nu există sistem blocat. Există întârzieri în răspuns din cauza numărului foarte mare de solicitări. Sunt aproximativ 9.000 de solicitări pe secundă”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS,. –pai ei cand au implementat sistemul nu stiau cate solicitari vor fi? Ce credeau…ca sunt doar 2 pacienti pe zi?