Bilanţ gripă. Numărul total al deceselor a ajuns la 48

29/01/19 ora:12:23pm

Medicii au confirmat încă un deces cauzat de gripă, la o femeie din judeţul Cluj, astfel că numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma contractării virusului gripal, în acest sezon, a ajuns la 48, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit CNSCBT, o femeie în vârstă de 39 de ani, din judeţul Cluj, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal, a murit luni.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 48.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, este aşteptată să decidă marţi, după publicarea datelor de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. Ultimele patru decese cauzate de gripă, inaintea celui din Cluj, au fost confirmate de medici luni seara, fiind vorba de trei femei cu vârste între 47 şi 64 de ani, din judeţele Timiş şi Constanţa, dar şi de bebeluşul de 11 luni din Timiş, arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).