Barna, despre nominalizarea lui Gîrbovan: Un semnal că PSD vrea iar subordonarea Justiției

23/08/19 ora:5:02pm

Președintele USR Dan Barna a declarat că nominalizarea Danei Gîrbovan la conducerea Ministerului Justiției arată că PSD încearcă din nou să își subordoneze Justiția, în contextul în care aceasta a fost o susținătoare a „reformei inițiate în favoarea penalilor” de Liviu Dragnea și Florin Iordache.

„PSD și-a desemnat astăzi miniștrii cu numerele 72, 73 și 74. Au ajuns la 74 de miniștri de 3 ani. Dintre cei trei, doamna Gârbovan, propunerea pentru Justiție, iese în evidență. A fost unul dintre cei mai vocali susținători ai „reformei” inițiate de Dragnea și Iordache în Justiție, în favoarea penalilor din politică”, a scris Dan Barna, vineri, pe Facebook.

Liderul USR mai spune că „numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-și subordona Justiția. Îi cer președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția”.

Reacția lui Dan Barna vine după ce PSD a decis, în CEx, să o nominalizeze pe Dana Gîrbovan la conducerea Ministerului Justiției, în locul Anei Birchall, care a fost propusă vicepremier pentru parteriate strategice. Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat ulterior că a discutat cu Dana Gîrbovan înainte de nominalizarea pentru portofoliul Justiției și că i-a transmis și Anei Birchall că vrea la minister pe cineva din rândul magistraților, neînregimentat politic, relateaza Mediafax.