Alegeri prezidențiale în Ucraina: Actorul de comedie Zelenski pare să se îndrepte spre victorie în fața lui Poroșenko. Ce spun primele date exit-poll

21/04/19 ora:7:27pm

Volodimir Zelenski pare se să îndrepte către victorie, după ce la cinci ani după revoluția pro-occidentală, ucrainienii par determinați să prefere un actor de comedie fără experiență politică, în schimbul actualului lider Petro Poroșenko, care pare să fi eșuat în a pune capăt conflictului din est cu separatiștii pro-ruși. Primele date de tip exit poll de la ora 12.00 prezentate în presa rusă par să îl crediteze pe Zelenski cu 71,8 la sută din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Prezența la vot ar fi, până la această oră, de 45, 32 la sută, potrivit KyivPost.

Zelensky ar fi acumulat 71,8 la sută din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, iar actualul șef al statului, Petro Poroșenko, 28, 2 la sută din voturi, potrivit exit-poll-ului de la ora 12:00, realizat de compania New Image Marketing Group, transmite RIA Novosti.

Potrivit NIMG, în sudul Ucrainei 73,4 la sută au votat pentru Zelenski, iar pentru Poroşenko – 26,6 la sută, în partea de Est a ţării – 88,8 la sută şi 11,2 la sută, în partea de Vest – 55,6 la sută şi 44,4 la sută, în centrul ţării – 72,9 la sută şi 27,1 la sută.

Continuarea analizei pe HotNews