Friday , April 19 2024

Cel puţin 168 de morţi şi sute de răniţi, in urma unui tsunami în Indonezia

Cel puţin 168 de persoane și-a pierdut viața, iar alte câteva sute au fost rănite în urma unui tsunami produs în insulele indoneziene Java și Sumatra, provocat de erupția unui vulcan insular, potrivit unui bilanţ anunţat duminică de autorități, relatează Reuters și Associated Press.


Agenția indoneziană pentru managementul situațiilor de criză anunță că tsunamiul a lăsat în urmă 168 de decese, 745 de răniți și 30 de persoane dispărute.
Purtătorul de cuvânt a agenției, Sutopo Purwo Nugroho, spune că numărul victimelor va crește în orele următoare pe măsură ce echipele de salvatori vor ajunge în tot mai multe locuri afectate, informează Associated Press.
Sute de case și alte clădiri au fost “grav afectate” sau distruse de tsunami, care a lovit de-a lungul coastei strâmtorii Sunda, sâmbătă noapte.
Tsumani-ul a fost provocat de alunecări de teren submarine cauzate de erupţia vulcanului Anak Krakatau, conform Agenţiei de climatologie din Indonezia (BMGK). Vulcanul este situat în strâmtoarea dintre insulele Java şi Sumatra, informeaza HotNews.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …