Friday , April 19 2024

Un cutremur de magnitudine 6,7 lângă Bodrum (Turcia) a făcut 2 morți pe insula grecească Kos

Un cutremur de magnitudine 6,7 lângă Bodrum (Turcia) a făcut 2 morți pe insula grecească Kos, relateaza Agerpres.cutremur1

Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri în apropiere de Bodrum în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos din Marea Egee.
Epicentrul cutremurului de pământ, care a avut loc la 1.31 ora locală vineri (22.31 GMT joi), s-a aflat la 10 km sud-est de orașul de coastă Bodrum în Turcia, și la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS, citat de AFP.
Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee.
Două persoane au fost ucise vineri în Insula Kos din Marea Egee în timpul “cutremur foarte puternic” ce a avut loc în largul coastei insulei grecești, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului din Kos. cutremur3
“Avem doi morți și răniți (…). Plafonul unei clădiri s-a prăbușit”, a spus acest responsabil.
Potrivit pompierilor, este vorba despre un bar situat în centrul orașului Kos, al cărui tavan s-a prăbușit.
Pe insulele grecești din Arhipelagul Dodecanez în Marea Egee și mai ales în Kos și Rodos, cutremurul a fost puternic resimțit.
Potrivit Observatorului din Atena, seismul de “magnitudine 6 a fost foarte puternic”. Epicentrul său a fost situat la 20 km în largul Insulei Kos.
Portul Kos a suferit stricăciuni, potrivit pazei de coastă elene. Un feribot nu a putut acosta, din cauza infrastructurii afectate de cutremur. În apropierea portului se află mai multe cafenele și baruri.
Autoritățile elene au trimis elicoptere pentru a-i evacua pe răniți către insula Rhodos.
În Bodrum mai multe magazine din cartierul Gumbet au avut de suferit din cauza ridicării nivelului mării. Un hotel a fost inundat.
Imaginile filmate au surprins sute de oameni ieșind din clădiri și stând în stradă, mașini care se mișcă și obiecte căzute de pe rafturile magazinelor. Cutremurul s-a simțit în mai multe zone din provincia Mugla. Au fost raportate pene de curent.
Peste 600 de oameni au murit în octombrie 2011 în provincia Van, din estul Turciei, în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,2 urmat de replici puternice. În 1999, două seisme majore s-au produs în nord-vestul țării, o zonă extrem de populată, luând viața a aproape 20.000 de oameni.
În Grecia, tot în 1999 un cutremur cu magnitudinea de 5,9 a ucis 149 de oameni.

Vezi si

Rafila: Respectarea programului de lucru în spitale, în criteriile de performanță a managerilor

Modul în care este respectat programul de lucru în spitale va fi introdus în criteriile …