200 de militari americani și tehnică de luptă au ajuns în Republica Moldova

3/05/16 ora:10:38am

americaniPeste 100 de vehicule militare şi unităţi de tehnică de luptă din SUA au ajuns, în această dimineaţă, pe teritoriul Republicii Moldova. Acestea au intrat prin punctul de trecere Sculeni, informează unimedia.md.

Un alt grup de persoane din Ungheni au venit să-i susțină pe militarii americani și să le transmită „Bun venit!”, informează reporterii deschide.md.

În Republica Moldova au ajuns şi aproape 200 de militari din SUA, care împreună cu 165 de soldaţi moldoveni vor participa în premieră la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”.

Aplicaţiile se vor desfăşurade astăzi şi până în 20 mai, în Batalionul de Geniu din satul Negreşti, raionul Străşeni şi la Bălţi.

Scopul exerciţiilor militare este instruirea contingentelor armatei Republicii Moldova şi SUA pentru executarea cercetării de geniu, trecerea peste obstacole, executarea lucrărilor de distrugere a obiectelor explozive, ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, împreună cu mai mulți activiști au încercat să oprească trecerea trupelor pe teritoriul Republicii Moldova. „ Deputații socialiști împreună cu activiștii socialiștii au blocat punctul de trecerea în Republica Moldova prin vama Sculeni, astfel verifică documentele soldaților și echipamentelor NATO”, a scris Igor Dodon pe pagina lui de Facebook.